Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο κύκλος των χαμένων... ευκαιριών!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τους παίκτες της ΑΕΚ που δεν μπορούν να φορέσουν την φανέλα και για αυτούς που είναι για το... 5χ5, ενώ εξηγεί γιατί οι μεταγραφές θα περάσουν τελικά τις 18. Να ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα. Το πρώτο είναι ότι το παιχνίδι... τελείωσε. Παρότι όλη μου την ζωή η μακράν πιο αγαπημένη μου συνήθεια είναι να βλέπω την ΑΕΚ μερικές φορές δεν αντέχεται.
Το δεύτερο ευχάριστο είναι ο Ντούνης. Παιδί 17 χρονών και λίγων μηνών, στην θέση που μπορεί η καριέρα να ξεκινήσει και στα 25, ακόμη και στα 30 αν θυμηθούμε τον κηπουρό και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, κι όμως έδειξε πιο τερματοφύλακας από τους άλλους δύο έμπειρους που είχε η ΑΕΚ φέτος. Πρώτη εμφάνιση ήταν, μην τρελαθούμε κιόλας, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά αλλά το παιδί έδειξε ότι το έχει. Το που θα φτάσει θα κριθεί κυρίως από αυτόν αλλά και από τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί η ΑΕΚ. Αποψη μου είναι πως καλό θα είναι να μείνει άλλο ένα χρόνο στην ομάδα μέχρι να ενηλικιωθεί και να ολοκληρωθεί σαν τερματοφύλακας και μετά να πάει κάπου δανεικός με προοπτική να παίξει. Ηδη πάντως εκτός του ότι δείχνει πιο τερματοφύλακας από τους άλλους είναι σε ένα πράγμα σίγουρα καλύτερος. Με την μπάλα στα πόδια. Χαρακτηριστικό που παίζει μεγάλο ρόλο ιδίως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ένα πράγμα που, για παράδειγμα, για τον Βούρα είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα.
Αλλο ευχάριστο δεν υπήρχε στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Το ότι η ΑΕΚ έριξε και τυπικά το Αιγάλεω στο... τοπικό δεν λέει τίποτα. Ούτε η νίκη βέβαια από την στιγμή που πλέον η σαιζόν έχει τελειώσει και η ομάδα έχει ανέβει και μαθηματικά. Ο Δέλλας έδωσε ευκαιρίες και σύμφωνα με αυτά που είδαμε δεν την έπιασε κανείς από τα μαλλιά που λένε.
Εκτός από τον Ντούνη για τον οποίον τα είπαμε κανείς άλλος. Μεγαλύτερος χαμένος ο Τσούπρος για τον οποίο η παρουσία του στην περυσινή σαιζόν είχε αφήσει κάποιες ελπίδες που όμως εξανεμίστηκαν φέτος με αποκορύφωμα το χθεσινό. Με την γελοία αποβολή το παιδί έδειξε εκτός από λίγος για επίπεδο ΑΕΚ και επικίνδυνος. Λυπάμαι που γίνομαι τόσο σκληρός αλλά τόσο η πρώτη κίτρινη με το τράβηγμα μπλούζας που έχω να δω από το... 82 όταν ο Τζεντίλε προσπαθούσε να σταματήσει τον πιτσιρικά τότε Μαραντόνα με όλους τους τρόπους όσο, και κυρίως, η δεύτερη που σε άλλη κατηγορία και άλλο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη νομίζω πως ήταν το θλιβερό κύκνειο άσμα ενός παιδιού που τελικά τα προσόντα του ήταν μόνο αυτά που φαίνονται με γυμνό μάτι. Τα... σωματικά. Από εκεί και πέρα ο Αργυρίου πολύ επηρρεασμένος από την απουσία και ο Τσουμάγκας, δυστυχώς, σε κάθε αγώνα και χειρότερος.
Ο Ράμα καλός για... 5Χ5 και αγώνες επίδειξης δεξιοτεχνίας με την μπάλα αλλά μέχρι εκεί. Παρότι έβαλε και το γκολ έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι για επίπεδο ΑΕΚ. Ο Ανταμ ίσως καταφέρει από συνδυασμό... αποτελεσμάτων να μείνει ως πέμπτος στόπερ αλλά απέχει πολλά χιλιόμετρα από το να αποτελέσει λύση επιπέδου ΑΕΚ έστω και από τον πάγκο. Και το κακό με αυτή την ΑΕΚ είναι ότι δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει πολύ.
Ο Μούργκα σήμερα που ξεκίνησε έδειξε πως δεν είναι για να... ξεκινάει. Τις δυο φορές που είχε μπει αλλάγή είχε δείξει πιο ενθαρρυντικά στοιχεία. Οι ευκαιρίες που έχει πάρει είναι τόσο λίγες που λόγω σωματικών προσόντων αξίζει ίσως και ακόμη παραπάνω.
Τους άλλους τους ξέρουμε. Και ξέρουμε με βεβαιότητα και κάτι άλλο. Πως οι μεταγραφές τελικά θα περάσουν τις 18.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: