Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο Νίκος ο Καλάθης και ο Κωστάκης ο Κουφός…!

Ο Νίκος ο Καλάθης και ο Κωστάκης ο Κουφός…Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Τα πάντα τελειώνουν. Τα ωραία και τα άσχημα. Εδώ, βέβαια, δεν είμαστε για φιλοσοφίες και δόγματα, αλλά για να μιλήσουμε ή μάλλον για να γράψουμε για μπάσκετ. Και μεταφέροντας τα παραπάνω στη πορτοκαλή πραγματικότητα, το θέμα είναι ότι τελειώνουν σιγά σιγά οι μπασκετικές διοργανώσεις. Τα πρωταθλήματα φθάνουν στο φινάλε, κάποιες ομάδες, κάποιοι παίκτες άρχισαν ήδη τις διακοπές.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι δύο Ελληνες των Μέμφις Γκρίζλις, ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός. Στην ουσία ο Καλάθης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα να παρακολουθεί τα πράγματα έξω από το παρκέ, λόγω της τιμωρίας, που του επιβλήθηκε. Εδώ και λίγες ώρες ο Κουφός του κάνει παρέα. Οι Γκρίζλις έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά ο Ντουράντ και η παρέα του είναι καλύτεροι και το απέδειξαν.
Γράφουμε ό,τι γράφουμε με αφορμή δημοσίευμα του www.sport-fm.gr, το οποίο ανέφερε ότι είναι αβέβαιο το μέλλον των δύο στην ομάδα του Μέμφις. Δημοσίευμα, που άνοιξε την όρεξη σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς.
Κατ” αρχάς να επισημάνουμε ότι ο Καλάθης είναι free agent και ο Κουφός έχει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά με τους Γκρίζλις, συμβόλαιο, όμως, που θα ενεργοποιηθεί μόνο αν το θέλει η ομάδα του. Οι προθέσεις των «αρκούδων» για τον Ελληνα πάουερ-φόργουορντ δεν είναι γνωστές. Οπως και να έχει, όμως, θεωρούμε απίθανο ο Κουφός να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να έρθει να παίξει στα μέρη μας (και μέρη του). Στην Ευρώπη. Και να μην τον κρατήσουν οι Γκρίζλις, όλο και κάποια ομάδα θα βρει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Προσόντα έχει, όπως και πλέον μεγάλη εμπειρία. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, που υπήρχαν για αυτόν, αλλά στο ΝΒΑ (και παντού) πολλοί είναι οι παίκτες, που βρίσκουν συμβόλαιο, τι και αν δεν έχουν πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.
Ο Καλάθης από την άλλη είναι διαφορετική περίπτωση. Το σίγουρο είναι ότι έκανε κάτι παραπάνω από συμπαθητική σεζόν στο ΝΒΑ και βεβαίως τα περιθώρια βελτίωσής του είναι αρκετά μεγάλα. Ομως τα χρήματα, που πήρε φέτος είναι λίγα. Μιλάμε για 490.000 δολλάρια. Θα μπορέσει να πάρει περισσότερα του χρόνου, έχοντας και την τιμωρία των 13 αγωνιστικών (που ήταν 20 αγωνιστικές) να τον συνοδεύει; Δύσκολο έως απίθανο στα δικά μας τα μάτια. Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Συν τοις άλλοις και σε αντίθεση με τον Κουφό, ο Καλάθης έχει παίξει και έχει παραπαίξει στην Ευρώπη. Κάνοντας «παπάδες» (με την τεράστια συμβολή Παναθηναϊκού και Ομπράντοβιτς) και βγάζοντας ένα κάρο χρήματα. Οι προθέσεις του 25χρονου πλέι-μέικερ δεν είναι γνωστές, ακόμη είναι σχετικά νωρίς, αίσθησή μας, όμως, είναι ότι η επιστροφή του στην Ευρώπη συγκεντρώνει μπόλικες πιθανότητες. Με τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς (τους φιλάθλους εννοούμε) να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, ακούγοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά βεβαίως το ίδιο μπορούν να κάνουν ρωσικές και τουρκικές ομάδες, οι οποίες συν τοις άλλοις μπορούν να δώσουν περισσότερα χρήματα από τις δικές μας. Κάτι, που αποδείχτηκε ακριβώς στη περίπτωση του Καλάθη, όταν είχε αφήσει το ΟΑΚΑ για να πάει στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Κουμπάν.
Πάντως, εκείνο, που μας «καίει» περισσότερο τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν είναι αν θα μείνουν Κουφός και Καλάθης στο ΝΒΑ ή αν θα έρθουν στην Ευρώπη, αλλά αν θα έρθουν να ενισχύσουν την Εθνική. Με Κουφό, Καλάθη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανεβαίνει επίπεδο για τα καλά ενόψει μάλιστα του Παγκόσμιου της Ισπανίας. Η εκτίμηση είναι πως αμφότεροι θα φορέσουν φέτος τη «γαλανόλευκη». Ας γίνει αυτό και μετά τα βλέπουμε τα υπόλοιπα. Η Εθνική πάνω από όλα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: