Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Γκαστόνε» και «Ψοφίμι»

gennaro
Ο τελικός του κυπέλλου Ιταλίας έγινε αφορμή να έρθουν στο προσκήνιο οι συμμορίες των χούλιγκανς, που κάνουν κουμάντο σε μεγάλες ομάδες. Ο αρχηγός των Ultras της Νάπολι, ο “Genny” το “Ψοφίμι”, έδωσε το ΟΚ για να αρχίσει ο τελικός στο Ολίμπικο, ενώ ο επικεφαλής των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Σάντις συνελήφθη τις πρωινές ώρες, κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου!    
O “Genny”, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τόμας ντι Τζενάρο, βγήκε πρώτο πλάνο στην τηλεοπτική μετάδοση, όταν η διεξαγωγή του τελικού κρεμόταν από μια κλωστή. Σ’ αυτόν πήγε ο αρχηγός της Νάπολι, Χάμσικ για να του εξηγήσει τι συνέβαινε εκείνες τις δύσκολες ώρες. Ο “Genny” τον άκουσε, πάνω στα κάγκελα και στις 21:40 (ώρα Ιταλίας) έδωσε το ΟΚ. “Ναι, μπορείτε να παίξετε”!

Γιος ενός μέλους της Καμόρα, αρχηγός του συνδέσμου οπαδών της Νάπολι που ονομάζεται “Μολοσσοί”, ο “Genny” κατευθύνει χιλιάδες ανθρώπους και δίνει το σύνθημα στην κερκίδα. Κατά το παρελθόν, του είχε απαγορευθεί να παρακολουθεί αγώνες, λόγω συμμετοχής σε βίαια επεισόδια, αλλά το πρόβλημα ξεπεράστηκε…

> Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε, ως ύποπτο για απόπειρα φόνου, τον 48χρονο Ντανιέλε Ντε Σάντις, γνωστό ως “Γκαστόνε”, αρχηγό των φανατικών της Ρόμα. Λίγες ώρες μετά τα γεγονότα στην Ρώμη, ο Ντι Σάντις πήγε σε νοσοκομείο με σπασμένο πόδι, εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές και του πέρασαν χειροπέδες.
Ο “Γκαστόνε” είναι αρχηγός της Curva Sud, στο πέταλο της Ρόμα στο Ολίμπικο και είχε συλληφθεί πριν 10 χρόνια μετά από ένα ντέρμπι με την Λάτσιο. Δουλεύει επιστάτης σε νηπιαγωγείο της Ρώμης, κοντά στο οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί πριν αρχίσει ο τελικός Φιορεντίνα-Νάπολι. Ο ίδιος χτυπήθηκε στο κεφάλι, κατά την διάρκεια των επεισοδίων και έμεινε για ώρα πεσμένος στο έδαφος. Κοντά του βρέθηκε ένα ημιαυτόματο πιστόλι, από το οποίο πιθανότατα ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε βάρος φιλάθλων της Νάπολι, που πήγαιναν στο Ολίμπικο.
Το 1994, στην ηλικία των 28, ο Ντε Σάντις συνελήφθη (και αργότερα αθωώθηκε…) κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ οπαδών της Μπρέσια και της Ρόμα, στα οποία  μαχαιρώθηκε ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της πόλης, ενώ 16 τραυματίστηκαν σοβαρά. Πάλι ο “Γκαστόνε”, το 1996, συνελήφθη μαζί με άλλα μέλη των ακροδεξιών οπαδών “Giallorossi” για εκβιασμό στον τότε πρόεδρο της Ρόμα, Φράνκο Σένσι.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: