Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Λίγα π-Ράμα-τα…!!

Μικρά κέρδη για την ΑΕΚ επεφύλαξε το τεστ των αναπληρωματικών της. Το ωραίο γκολ του Ράμα κι η… σωτήρια εμφάνιση του 17χρονου Ντούνη είναι τα μόνα που κρατά η «Ένωση» απ’ το ματς με το Αιγάλεω (1-0).

Λίγα π-Ράμα-τα…
Σε ένα μικρό μαρτύριο για τους φίλους της -απ’ το οποίο ωστόσο ξεπετάχτηκαν και δυο ενθαρρυντικά σημάδια- μετατράπηκε το παιχνίδι της ΑΕΚ με το Αιγάλεω.

Η «Ένωση» ταλαιπώρησε τα μάτια του κόσμου που πήγε ξανά στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η δύσκολη νίκη με 1-0 είχε δυο νέους πρωταγωνιστές: Αφενός τον Ρενάλντο Ράμα -που την υπέγραψε- και αφετέρου τον Παναγιώτη Ντούνη -που την κράτησε!

Το όμορφο γκολ του Αλβανού ήταν η μοναδική όαση στην επιθετική έρημο των «κιτρινόμαυρων» και ο 17χρονος (!) γκολκίπερ ήταν ο μόνος λόγος -με διπλή απόκρουση στο τέλος- που δεν υπέπεσαν σε γκέλα.

Αξιοσημείωτο κατόρθωμα από τον Τσούπρο, ο οποίος (σε ματς με ταμπουρωμένο αντίπαλο) εισέπραξε δυο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε στο 67’.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της -δεδομένων των απουσιών αλλά και του ότι είχε εξασφαλιστεί και μαθηματικά ο στόχος της ανόδου- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το νεαρό γκολκίπερ Ντούνη, επανέφερε στην ενδεκάδα τους Τσούπρο-Αργυρίου, ενώ ξεκίνησε για πρώτη φορά (ταυτόχρονα) σε αυτή τους Μούργκα και Ράμα.

Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Ντούνης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Τσούπρος και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρόβας-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μούργκα (αριστερά), Ράμα (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.

Το ματς

Ευτυχώς για τους φίλους της ΑΕΚ, το «μαρτύριο» της Γ’ Εθνικής τελειώνει όπου να ‘ναι. Κι ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν ξανά τα μάτια τους σε ταλαιπωρία σαν κι αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Γιατί ναι, η «Ένωση» είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Ναι, όλοι αυτοί έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί. Έστω κι έτσι όμως, δεν δικαιολογείται τέτοια απόπειρα δολοφονίας του αθλήματος στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι νέοι λοιπόν (Μούργκα-Ράμα) δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες. Κι όταν τελικά το έκαναν, καταλάβαινες ότι… πριν ήταν καλύτερα. Τα ακραία μπακ δεν ανέβαιναν. Ε, αφού μπλοκαρίστηκε ο Ντακόλ και κλείστηκε ο Πλατέλλας, το γκολ έμοιαζε με εξίσωση… πυρηνικής φυσικής. Και μονάχα ένας αμυντικός -ο Τσούπρος- πλησίασε κοντά στο να τη λύσει (με κεφαλιά που έβγαλε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ).

Μ’ αυτή την εικόνα λοιπόν πήγε η ΑΕΚ στ’ αποδυτήρια. Υπήρξαν και κάποιοι (λίγοι) ωστόσο που… προσβλήθηκαν απ’ αυτή. Όπως ο Ρενάλντο Ράμα. Γιατί ο νεαρός δεν πτοήθηκε απ’ την -επίσης κακή- απόδοσή του μέχρι τότε. Συνέχισε να ψάχνει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κι όταν ο Ντακόλ του προσέφερε μια… χαραμάδα (με ωραία πάσα) πέρασε από ‘κει την μπάλα για να το πετύχει.

Δυστυχώς ωστόσο για τον κόσμο της «Ένωσης», αυτό ήταν μια αναλαμπή. Κι αφότου ο Τσούπρος υπέστη κι εκείνος μια ανεξήγητη αναλαμπή… θυμού (βλέποντας δυο κίτρινες σε τρία λεπτά) επέστρεψε στη μετριότητα. Χάνοντας μεν κάποιες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Αλλά και νιώθοντας ανακούφιση (εκτός από ευχάριστη έκπληξη) που ο 17χρονος Ντούνης τη γλίτωσε με… θρασύτατη διπλή απόκρουση στο τέλος!

Οι συνθέσεις των ομάδων

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ντούνης, Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Τσούπρος, Αργυρίου (60’ Γεωργέας), Ρόβας, Ανάκογλου, Μούργκα (66’ Γροντής), Ράμα (84’ Παληαρούτας), Πλατέλλας, Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Κέζος, Σταθάκης, Θαναηλάκης

ΑΙΓΑΛΕΩ (Τάκης Μανδραφλής): Ρόππας, Παπουτσής, Ταμπάκης (83’ Πουλάκης), Στριμένος, Ναυπλιώτης, Κουμπούλης, Παυλίδης (80’ Μιχαήλ), Τουρνάς, Παπαναστασίου, Τζανετάκος (77’ Σταύρου), Μαυρομάτης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουρεπίνης, Κουτσοδήμος, Τουρκοχωρίτης, Παυλίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μηλιάδης (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: