Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Πρέπει να αντέχεις για να παίζεις στην ΑΕΚ»

Στις ψυχικές αντοχές που απαιτούνται -πέρα απ’ την ποδοσφαιρική ποιότητα- για ν’ ανταπεξέλθεις σε ένα σύλλογο όπως η ΑΕΚ, αναφέρθηκε (εκτός των άλλων) μετά το ματς με το Αιγάλεω ο Τραϊανός Δέλλας.

«Πρέπει να αντέχεις για να παίζεις στην ΑΕΚ»
Το άγχος συνόδευσε πολλές φορές φέτος τις εμφανίσεις των παικτών της ΑΕΚ. Και το ίδιο έγινε και σήμερα στο παιχνίδι με το Αιγάλεω (1-0).

Παρόλο λοιπόν που δικαιολόγησε εν μέρει τους νεαρούς παίκτες του γι’ αυτό, ο Τραϊανός Δέλλας σημείωσε πως όσοι αγωνίζονται στην «Ένωση» πρέπει να βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα για ν’ ανταπεξέρχονται.

Άλλωστε η χρονιά, όπως σημείωσε, δεν έχει τελειώσει ακόμα και η ΑΕΚ πρέπει να μείνει σοβαρή και να την κλείσει μόνο με νίκες.


Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας

Για την κακή εμφάνιση της ομάδας: «Μετά και τη μαθηματική άνοδο την προηγούμενη Κυριακή, είχα πει πως θέλω στα επόμενα παιχνίδια να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Υπήρχε ένα ρίσκο σε όλο αυτό, γιατί ξέραμε ότι η εικόνα μας δεν θα ήταν ίδια».

Για τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία μέτρια εικόνα. Στην επανάληψη, αλλάξαμε τη διάταξη, κάποια πρόσωπα, είχαμε το γκολ και κάποιες ευκαιρίες. Όπως είχε και δύο ευκαιρίες ο αντίπαλος. Τα παιδιά βέβαια είχαν και λίγο άγχος, παίζοντας μπροστά στον κόσμο.

Πρέπει όμως να διαχειρίζονται το άγχος τους, να αντέχουν, αν θέλουν να παίζουν σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ. Θέλουμε άλλες τρεις νίκες για να κλείσει η χρονιά καλά. Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί ως το τέλος»
.

Για τους λόγους που έκανε τόσες αλλαγές, ενώ δεν είναι αυτής της φιλοσοφίας: «Προσπάθησα να κάνω μία μίξη παικτών στις γραμμές. Αν κάνεις πολλές αλλαγές, ο κίνδυνος ελλοχεύει. Αυτό είναι αλήθεια. Τα νέα παιδιά θέλουν στήριξη και μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: