Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

H μεγάλη θυσία του Σαλπιγγίδη!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog για το... ντέρμπι της συμφοράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και εξηγεί τους δύο λόγους για τους οποίους κέρδισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο για δύο λόγους. Πρώτον το ντέρμπυ της συμφοράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε μονάχα με 25 περίπου λεπτά καθυστέρηση. Μεγάλη επιτυχία. Θα μπορούσε και μετά από μιάμισυ ώρα.
Το δεύτερο θετικότατο στοιχείο ήταν ότι το ματσάκι τελειώσε χωρίς παρατράγουδα. Ούτε κι αυτό ήταν λίγο. Όσο αφορά τους δευτεραγωνιστές της παράστασης, τους ποδοσφαιριστές, οι πρώτοι ήταν πάλι οι θεατές, οι οπαδοί, οι φίλαθλοι, το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο.
Πραγματικά, η αναμέτρηση της Λεωφόρου απείχε αρκετά από τον τελικό του κυπέλλου. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όπως και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, δεν είχε ούτε ενέργεια, ούτε φρεσκάδα, αλλά ούτε και καύλα για μπάλλα.
Πολλά λάθη ο Παναθηναϊκός απέναντι σ' έναν ΠΑΟΚ που προσπάθησε αλλά έκανε πολύ λίγα και τελικά ευτύχησε να ισοφαρίσει, διότι ο Σαλπιγγίδης, τελικά άλλαξε γνώμη. Δηλαδή;
Βρήκε την ευκαιρία για γκολ ο Σαλπιγγίδης στο 68, αλλά δεν ήθελε να σκοράρει. Για να δικαιώσει εκείνους τους παοκτσήδες που τον έχουν στη μπούκα. Αξιοθαύμαστη θυσία αυτή από τον Σαλπιγγίδη, να χάσει σκόπιμα το γκολ και έτσι να δικαιολογήσει τον οπαδικό πατριωτισμό όσων τον βρίζουν. Ήταν χοντρό να χάσει και το δεύτερο γκολ.

Λύθηκε το θέμα Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Τον έχεις στην ομάδα σου τον παίκτη για να σου παίζει. Για τι άλλο; Όχι για του μανουριάζεις. Μιλάμε για τον Σαλπιγγίδη. Τι κόλπο είναι αυτό, τι νοσηρός συναισθηματισμός να ρίχνεις μπινελίκια σε παικταρά που φοράει τη φανέλλα της ομάδας σου. Ακατανόητο.
Να σου πω κάτι; Ακόμα κι αν ο παίκτης έχει δώσει δικαιώματα, όσο βρίσκεται στο γήπεδο, κάνεις τουμπεκί. Γιατί; Δεν συμφέρει την ομάδα. Δεν σκοτώνεις μόνο το ηθικό του ίδιου του Σαλπιγγίδη, αρνητικά επηρεάζεται όλη η ομάδα. Με ποιους έχουμε να κάνουμε, σκέπτονται οι ποδοσφαιριστές, οι συμπαίκτες του Σαλπιγγίδη.
Τέλος πάντων, βρέθηκε η λύση. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα διαζυγίου. Ο Σαλπιγγίδης θα παίζει εκτός έδρας και στα ματς της Θεσσαλονίκης θα βλέπει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Όσοι παοκτσήδες θέλουν να τον βρίζουν θα υποχρεώνονται να πηγαίνουν εκτός έδρας.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: