Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

H απάντηση του Σαλπιγγίδη και το εμπόδιο της αλητείας!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την αγωνιστική απάντηση του επαγγελματία Σαλπιγγίδη, τη συνέχεια των πλέϊ-οφ και την αλητεία που οδηγεί προς το γκρεμό την μετακίνηση των οπαδών.
H καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί από έναν ποδοσφαιριστή δεν είναι στα λόγια- άλλωστε κάποιοι δεν διαθέτουν αυτό το χάρισμα του σωστού λόγου- αλλά στο γήπεδο. Αυτό, λοιπόν έκανε ο αποδιοπομπαίος τράγος για πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
    Είτε αποχωρήσει- γράφτηκε ότι κοιτάζει προς το εξωτερικό- είτε παραμείνει, μέχρι την τελευταία στιγμή ο Σάλπι θα κάνει την δουλειά του, όπως ξέρει αυτός: επαγγελματικά και με το κεφάλι κάτω!
     Να, λοιπόν που ο… φέρω την ευθύνη για τον τελικό, σύμφωνα με κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που του φόρτωσαν σχεδόν τα πάντα σε ένα ματς που έληξε 4-1 και με τον Αθανασιάδη παρόντα, κατάφερε να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα του. Λίγο πριν, πιθανόν να τον είχαν διαολοστείλει άλλη μία φορά κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βλέποντάς τον να σουτάρει πάνω στον Καπίνο στο τετ-α-τετ που είχαν. ΄Ισως μάλιστα, να είχαν ενοχληθεί και από τα χειροκροτήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του, μόλις μπήκε αλλαγή.
     Ο Σάλπι με τον τρόπο του έδωσε την καλύτερη απάντηση στους αμφισβητίες του, μέσα σε δύο αγωνιστικές στα πλέϊ-οφ. Ζήτησε και δεν συμπεριελήφθηκε στην αποστολή στο ματς με  τον Αστέρα, όπου η ομάδα του δεν βρήκε τις επιθετικές λύσεις, ενώ κόντρα στον ΠΑΟ στη Λεωφόρο ισοφάρισε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε!
     Το σημαντικό για τον επιθετικό-γιατί ξέρω τι σκέφτεστε- είναι να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Και ο Σάλπι αυτό έκανε. Και το έκανε και λίγο πριν, όταν δεν πρόλαβε στο τσακ την ασθενή απόκρουση του Καπίνο (έκανε φάουλ στον κίπερ). Ηταν όμως εκεί, που έπρεπε, μέσα στην περιοχή. Εδωσε επιθετικό πνεύμα στον ΠΑΟΚ, μετά το γκολ γύρισε και έκοψε επίθεση του Παναθηναϊκού!
     Αυτός είναι ο Σαλπιγγίδης. Δεν δήλωσε ποτέ  ότι είναι… πολυβόλο, ή Ρονάλντο. Με τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του, παλεύει να κάνει όσο μπορεί καλύτερα την δουλειά του στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα.
      Αφήνοντας όμως λίγο στην άκρη τον Σαλπιγγίδη, τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και του Αστέρα με τον Ατρόμητο πήγαν ακριβώς όπως τα είχαμε «διαβάσει» από την πρώτη αγωνιστική.
      Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο διαβασμένος από τον τελικό Κυπέλλου, πιο γεμάτος στο ρόστερ με Νάτχο, Αθανασιάδη και με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει το μάτι που… γυαλίζει και δυνάμεις. Το γνωστό πρέσινγκ του κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ο Μπεργκ ήταν σε μέτρια βραδιά, ενώ ο Χουχούμης με τον Πέτριτς ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Πράσινοι. Το σημαντικό κέρδος για τον ΠΑΟ είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αναφέραμε.
Ο ΠΑΟΚ πολύ πιο επιθετικός, με τον Γεωργιάδη να ρισκάρει και να δικαιώνεται, ωστόσο έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει, αφού έγιναν πολλά λάθη (όπως και από τον ΠΑΟ).
     Ο Αστέρας έχει μπει στο κόλπο της πρώτης θέσης στα πλέϊ-οφ για τα καλά. Δείχνει χαρακτήρα, η άμυνά του εξουδετέρωσε τον Ατρόμητο που δεν είχε ενέργεια, ενώ ξεμένει από λύσεις (ο Ταυλαρίδης έπαιξε με δεμένο κεφάλι και μάτωνε)! Το τρυκ με τον Παπαδόπουλο αλλαγή δεν απέδωσε και μπορεί να ξεκουράστηκε, αλλά έχασε τρεις βαθμούς η ομάδα του Περιστερίου.
     Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη για κανέναν. Ούτε για τον ΠΑΟΚ. Οποιος παραμείνει πιο φρέσκος, θα βγει πρώτος. Ίσως κριθεί και στις λεπτομέρειες.
  Αφήσαμε τέλος τα επεισόδια, οπαδών του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ που ήταν μία ήττα για όσους θέλουν τις μετακινήσεις και δουλεύουν πάνω σε ένα υγιές αύριο. Αποδεικνύεται παρά την πολύ καλή αντίδραση στον τελικό Κυπέλλου, ότι θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα. Ας παραδειγματιστούν από την κοινή και φιλική στάση των Αλαφούζου και Σαββίδη. Από τη συμπεριφορά των Γεωργιάδη και Αναστασίου.
Αν συνεχίσουν οι ακραίες αντιδράσεις δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έχουμε κι εμείς πυροβολισμούς - όπως στον τελικό της Ιταλίας-, τραυματισμούς, ίσως και θύματα. Αν δεν απομακρυνθούν κάποιοι αλήτες, ας ζήσουμε με τη μονοτονία του ενός χρώματος στην εξέδρα, ειδάλλως, θα προχωρήσουμε με θύματα και τη μονοτονία των… άδειων καθισμάτων λόγω τιμωριών!
ΥΓ. Ο Ινσαουράλδε πόσους πρέπει να γρονθοκοπήσει για να τιμωρηθεί; Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θέλει ποδοσφαιριστές με συμπεριφορά μπράβων;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: