Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Η τρίτη θέση στον όμιλο είναι αποτυχία"

Φανερά απογοητευμένοι ήταν οι παίκτες της Ελβετίας, μετά τη λευκή ισοπαλία που παραχώρησαν στην Ονδούρα. Οι παίκτες του Οτμαρ Χίτσφελντ είχαν την ευκαιρία, με νίκη, να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως τελικά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ...άδεια χέρια.

"Αποτύχαμε να προκριθούμε γιατί είχαμε πολλή πίεση. Επρεπε να σκοράρουμε δύο φορές, όμως δεν είχαμε αντοχή. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ, όλοι", είπε ο προπονητής της ομάδας, Οτμαρ Χίτσφελντ, ενώ ο Στέφαν Γκρίχτινγκ ήταν πιο καυστικός.

"Η έξοδος από το τουρνουά μάς πληγώνει. Αποτύχαμε να σκοράρουμε σε πολλές ευκαιρίες. Η τρίτη θέση στον όμιλο είναι αποτυχία. Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στη νοκ-άουτ φάση και δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Οταν σκοράρεις μόνο ένα γκολ σε τρία παιχνίδια, είναι λογικό να μην σου φτάνει".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ονδούρας, Ρεϊνάλντο Ρουέντα, παρουσιάστηκε ευχαριστημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας.

"Οι παίκτες ήξεραν τι σημασία είχε αυτό το παιχνίδι για την πατρίδα. Εδειξαν το θάρρος τους κι έδωσαν ό,τι είχαν, όμως δεν έπρεπε να περιμένουμε το τελευταίο παιχνίδι για να δείξουμε το ταλέντο μας. Επρεπε να παίξουμε έτσι από το πρώτο παιχνίδι", τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: