Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κι άλλο χαράτσι;

Κεφαλικό φόρο 150 ευρώ πρότεινε ο Στουρνάρας για ιδιοκτήτες ακινήτων, ελ. επαγγελματίες και όσους έχουν ατομικές επιχειρήσεις.
Κι άλλο χαράτσι;
Η τρόικα ζήτησε 2 δις ευρώ από φορολογικά έσοδα πέραν των μέτρων των 11,5 δις που εδώ και ημέρες διαπραγματεύονται με την ελληνική κυβέρνηση.

Γι' αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ι.Στουρνάρας, πρότεινε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την εύκολη λύση! Να πληρώσουν και πάλι οι πολλοί!

Ο υπουργός Οικονομικών, πρότεινε να επιβληθεί κεφαλικός φόρος 150 ευρώ άπαξ σε όσους είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και τα νοικιάζουν, σε όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και σε όσους έχουν ατομικές επιχειρήσεις.

Οι προσπάθειες λένε τώρα από το υπουργείο Οικονομικών είναι να κλείσει το τελικό πακέτο -τουλάχιστον κατά 95%- έως την Κυριακή - Δευτέρα που αποχωρούν οι επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα.

Φυσικά και θα επιστρέψουν και πάλι, πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου προκειμένου το πακέτο να κλείσει οριστικά.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία λένε ότι :

'Εχει κλειδώσει ένα πακέτο ύψους 8,5 - 9 δισ. ευρώ.

Σε αυτό, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει κλειδώσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά:

Οι περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων φτάνουν τα 6,5 δισ. ευρώ, περίπου 1,5 δισ. ευρώ προέρχεται από τις λεγόμενες διαρθρωτικές περικοπές (σε υγεία, παιδεία, άμυνα, ΟΤΑ, κτλ., ενώ η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη θα εξοικονομήσει 1,1 δισ. ευρώ.
Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: