Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Ε, δεν πήραμε οκτώ εκατ. από Μιραλάς»!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μίλησε για την κριτική που γίνεται στους Πειραιώτες από τους... αντι-Ολυμπιακούς και για την μικρή γκρίνια που υπάρχει στους φιλάθλους της ομάδας, ενώ έδωσε και εξηγήσεις με αριθμούς για τα λεφτά που δεν χάλασαν οι πρωταθλητές στις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι.
«Ε, δεν πήραμε οκτώ εκατ. από Μιραλάς»!
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Καραπαπά στο RedPlanet.gr:
-Κύριε Καραπαπά το βράδυ της Τρίτης δεν πήγε όπως το… περίμενε η «ερυθρόλευκη» οικογένεια.

"Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε μια μεγάλη νίκη. Δεν ήρθε. Και είναι λογικό σε τέτοιο υψηλότατο επίπεδο να κάνεις και ήττες. Όμως θα δουλέψουμε, θα βελτιωθούμε και έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια".

-Είπαν κάποιοι ότι ο στόχος είναι η 3η θέση. Συμφωνείτε με αυτό;

"Κοιτάξτε. Εμείς είμαστε Ολυμπιακός και σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε στους «16», πράγμα για το οποίο θα ματώσουμε μέχρι τέλους, καλό θα είναι τουλάχιστον να βγούμε τρίτοι και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη".

-Πάντως υπάρχει γκρίνια από τον κόσμο.

"Με τη γκρίνια πάντως δεν πήγε κανένας πουθενά. Εμείς οφείλουμε να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο και οι προπονητές και οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Τώρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και ποιόν εννοείτε «κόσμο». Υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι! Καταλαβαίνετε ότι ζούμε σε μια χώρα που είσαι ή Ολυμπιακός ή αντι-Ολυμπιακός. Ε, λοιπόν, όλοι αυτοί οι αντι-Ολυμπιακοί θα τη βγάλουν τη χολή τους αν χάσει ο Ολυμπιακός από την Σάλκε και την Άρσεναλ. Αφού αυτοί δεν μπορούν… Είναι αυτό που λέει ο λαός «κηδεία με ξένα κόλλυβα»…".

-Και ο κόσμος του Ολυμπιακού που παραπονιέται για την εικόνα της ομάδας;

"Τους… εντός της οικογένειας, τους φιλάθλους μας, τους ακούμε προσεκτικά. Και μαθαίνουμε από τα πιθανά λάθη. Αυτό που κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα νέα παιδιά, το μέλλον του ποδοσφαίρου. Ειδικά στις ήττες. Εκεί χρειάζονται οι άνθρωποι τη στήριξη. Στις φιέστες, όλοι είναι κοντά".

-Λένε ξέρετε για λάθη στις μεταγραφές του καλοκαιριού, για το ότι η ομάδα δεν πήρε τον… αντι-Μιραλάς.

"Κανείς δεν είπε ότι δεν έγιναν λάθη. Και λάθη έγιναν και μπορεί να ξαναγίνουν. Όμως, όπως σας είπα το λάθος το διορθώνεις με δουλειά και όχι με αφορισμούς και γκρίνιες. Ο κόσμος μας είναι πάντα κοντά μας και είμαστε ευλογημένοι οι Ολυμπιακοί γιατί είμαστε μια γροθιά. Και έτσι θα παραμείνουμε, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν…".

-Βλέπω επιμένετε σε αυτό.

"Βεβαίως επιμένω. Και επειδή ξέρετε ότι τα λέω όλα έξω από τα δόντια, θα σας πώ ότι βαρέθηκα να ακούω για τα τόσα… λεφτά που πήραμε και «δεν επενδύσαμε». Και αν και δεν είναι σωστό να μιλάμε με αριθμούς και να κάνουμε όλοι τους λογιστές σας λέω ότι πέρσι ο Ολυμπιακός είχε έξοδα κοντά στα 55 εκατομμύρια και δεν έβγαλε κανένα κέρδος. Δεν είχε δηλαδή παραπάνω έσοδα από έξοδα! Αυτή τη χρονιά, ο Ολυμπιακός έριξε τα έξοδα του στα 50 εκατομμύρια. Τα έσοδα λοιπόν είναι προϋπολογισμένα στα 48 εκατομμύρια! Εκτός αν η πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι καταπληκτική!".

-Εννοείτε ότι έχουν μειωθεί και τα έσοδα;

"Ακριβώς. Τηλεοπτικά, διαρκείας, εμπορικά… Όλα είναι λιγότερα και τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κοντά στο 50% των εσόδων μας! Είναι τρομερό ότι σε αυτή τη χώρα κάποιοι μπερδεύουν τα έσοδα με τα κέρδη! Ή είναι απληροφόρητοι ή είναι κακόβουλοι. Λένε για παράδειγμα «πήραμε 8 εκατομμύρια από τη μεταγραφή του Μιραλάς». Ε, δεν πήραμε. Πήραμε λιγότερα από έξι αν βγάλουμε ειδικούς φόρους και χρήματα για την προηγούμενη ομάδα. Και ενώ αυτό επαναλαμβάνεται κανείς δε λέει για τα 5 εκατομμύρια που ξόδεψε ο Ολυμπιακός για μεταγραφές! Αλλά όλα αυτά συνοψίζονται σε δυο αριθμούς. 50 είναι τα έξοδα και 48 τα έσοδα… Να είναι ενήμερος ο κόσμος μας…".

-Η διοίκηση είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά του προπονητή;

"Ο προπονητής μας προσπαθεί καθημερινά και δουλεύει ακατάπαυστα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έδινε και θα δίνει τα πάντα για να μεγαλώνει καθημερινά ο Ολυμπιακός. Επιμένουμε για την ποιότητα του ρόστερ και θα δικαιωθούμε. Θυμηθείτε το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς. Κάποιοι δεν έμαθαν από την περσινή χρονιά. Τα ίδια έλεγαν. Σήμερα είδα στον «Πρωταθλητή» τα πρωτοσέλιδα της περσινής χρονιάς, μετά την ήττα από την Μαρσέιγ! Ήταν τρομερό το πόσο μοιάζουν με τα χθεσινά… Ελπίζω και η πορεία να είναι όπως πέρσι. Και να πάμε καλά στην Ευρώπη και να ράψουμε το τέταρτο αστέρι και να φτάσουμε σε ένα ακόμα νταμπλ! Είμαστε μόλις τέσσερα παιχνίδια από την εκκίνηση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί…".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: