Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Αστεία σενάρια για αφαίρεση βαθμών...»

Ως «αστεία» χαρακτήρισε τα σενάρια περί αφαίρεσης 30 βαθμών από τον ΟΦΗ ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μανώλης Φωτάκης, ο οποίος μάλιστα τόνισε με νόημα πως εάν αυτό συμβεί, τότε οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα χρήματα τους!
«Αστεία σενάρια για αφαίρεση βαθμών...»
Αναλυτικά, ο κ. Φωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2:
Για την καταγγελία της σύμβασης από τον Κίμωνα Ευαγγελάτο: «Ο κύριος Ευαγγελάτος προσπαθεί να διασφαλίσει τους εντολείς του και ο ΟΦΗ βρίσκεται στην σέντρα δίχως να έχει υπαιτιότητα. Όπως ενημερώθηκα από την Σούπερ Λιγκ, δεν έχουν δοθεί χρήματα σε καμία ομάδα.
Ενημερωθήκαμε από τον κύριο Ευαγγελάτο ότι επισπεύδει την ενεργοποίηση των ποινών για τους παίκτες που υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Η τότε διοίκηση με τον κύριο Κορωνάκη και με τις φιλότιμες προσπάθειές, του αλλά και του κύριου Τουγλή, είχε καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και τον κύριο Ευαγγελάτο».
Για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από τον ΟΦΗ: «Θεωρώ αστεία τα σενάρια περί αφαίρεσης βαθμών του ΟΦΗ. Και αξίζει να αναφέρουμε κάτι. Ότι αν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να συμβεί αυτό, τότε οι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα χρήματα τους. Ξεκαθαρίζω ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών».
Για το αν γίνεται κάτι σκοπίμως: «Δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Απλά πιστεύω ότι η άλλη πλευρά επιθυμεί να διασφαλίσει τα χρήματα της. Αυτή η ιστορία είναι μονόδρομος. Είναι δεδομένο ότι τα χρήματα θα πάνε στους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ και νομικά έχει αποξενωθεί από τα χρήματα και δεν μπορεί να τα πάρει».
Για την σύμβαση εκχώρησης των χρημάτων: «Η υπόθεση έχει και μια λογική. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν ζημιωθεί ο ΟΦΗ τότε θα συμβεί το ίδιο και με τους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ δεν θέλει να στερήσει από κανέναν τα χρήματα του. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τα χρήματα τους. Θα πω κάτι απλό.
Περίμενε κανένας πριν από 5-6 χρόνια ότι τώρα η χώρα μας θα έφτανε σε αυτό το σημείο; Ότι πολλές οικογένειες θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης; Ο ΟΦΗ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να ορθοποδήσει και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι ζητούν το κεφάλι του επί πίνακι. Ο ΟΦΗ δεν ξεγέλασε κανέναν και η διοίκηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, όπως το ίδιο γινόταν και με τις προηγούμενες διοικήσεις».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ: «Είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια εξυγίανσης. Το μπάτζετ μειώθηκε, όλοι είμαστε μια γροθιά και μας ενώνει ο σκοπός της εξυγίανσης. Εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ΟΦΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: