Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φερέιρα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Φερέιρα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Την ευθύνη για το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους, όχι όμως και για την εικόνα τους, ανέλαβε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής παραδέχτηκε πως η ομάδα περνάει σοβαρή αγωνιστική κρίση και τόνισε πως πρόκειται για ένα νέο σύνολο που χρειάζεται χρόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως θα διορθωθεί η άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός:
«Τα αποτελέσματα είναι εκείνα που δημιουργούν τις αναλύσεις που γίνονται. Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε τόσο βαριά ήττα. Δεν περίμενα να χάσουμε και πόσο μάλλον αυτό το αποτέλεσμα. Μερικές φορές, αυτού του είδους οι καταστάσεις είναι ουσιώδεις για να ανεβούμε επίπεδο και στο μέλλον να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό θα συμβεί όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, χωρίς να ξεχνάμε τα προβλήματα που έχουμε την τελευταία διετία. Λέω με κάθε εντιμότητα ότι περνάμε μία δύσκολη φάση. Έχουμε χάσει ένα κομμάτι της αυτοπεποίθησης μας και πρέπει να την ανακτήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη».

Για το λόγο που επιμένει σχήμα δίχως κλασικό επιθετικό:

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Για σήμερα ισχύει, γενικά όχι. Θα έλεγα ότι σήμερα παίξαμε με δύο επιθετικούς, τον Κουίνσι και τον Λάζαρο. Σε άλλες περιπτώσεις δεν είχαμε δύο».

Για τα αίτια της αποκαρδιωτικής εικόνας:

«Οι λόγοι είναι πολλοί, δεν είναι ένας. Ο τρόπος που είχαμε τη δυνατότητα να στήσουμε την ομάδα και δεν αναφέρομαι στις Εθνικές ομάδες ή στους τραυματίες, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Η φετινή ομάδα είναι νέα και χρειάζεται χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο να δέσει η ομάδα και να αφομοιώσει την τακτική. Αυτό θα το κάνουμε ενωμένοι με υπομονή και επιμονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: