Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Mιχάλης Τσαμπάς εξηγεί γιατί και μετά την «μαύρη νύχτα» του Μάριμπορ, δύσκολα θα τεθεί θέμα απομάκρυνσης του Ζεσουάλδο Φερέιρα!

Δεν χρειάστηκε καν να μπει το γκολ-πέναλτι που απλά ήταν το κερασάκι στην... πικρή πράσινη τούρτα! Με το που έγινε το 2-0 στο Μάριμπορ πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ ανάλογος χαμός έγινε σε ραδιόφωνα, facebook και twitter! Προφανώς και στις εφημερίδες την επόμενη μέρα.
Koινός τόπος ήταν ότι οι πάντες ζητούσαν... επί πίνακι το κεφάλι του Ζεσουάλδο Φερέιρα! Όσο κι αν για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά 24ωρα (μετά και το... κάζο στην Κομοτηνή) ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα προπονητή, ακόμη και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει... δήλωση ή «τιτίβισμα» από τον Mr Συμμαχία.
Το θέμα προπονητή ανοίγει από μόνο του όσο ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται τραγικός εντός και εκτός συνόρων και επί της ουσίας έχει μείνει εκτός... νυμφώνος (επίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη) πριν καν βγει ο Σεπτέμβριος!
Αν το... χαστούκι στο Μάριμπορ ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός ίσως και να μην «άνοιγε μύτη». Όμως απλά έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς αγώνων που το «τριφύλλι» ήταν να μασάς και να φτύνεις!
Κι αν στα δύο ματς με την Μάλαγα υπάρχει η δικαιολογία του «θηρίου» που έχει ξεκινήσει φορτσάτα σε Ισπανία και Τσάμπιονς Λιγκ, στα της Σούπερ Λίγκας όσο και να θέλουν κάποιοι δικαιολογίες δυσκολεύονται να βρουν.
Στην Λιβαδειά τα... στόματα έκλεισαν λόγω της νίκης. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα υπήρξαν οι πρώτες μουρμούρες όμως υπήρξε και το... σιρόπι του Σιδηρόπουλου!
Στην Κομοτηνή έπεσε η τελευταία σταγόνα και πλέον στο Μάριμπορ το ποτήρι ξεχείλισε! Αυτός απλά δεν είναι Παναθηναϊκός και το χειρότερο για τον κόσμο του είναι ότι χάνει και την ελπίδα ότι αυτό το σύνολο παικτών μπορεί κάποια στιγμή να γίνει ομάδα.
Όταν ο ίδιος ο προπονητής σε επίσημο Ευρωπαϊκό ματς αφήνει ένα φορ στην Αθήνα και άλλους δύο στον πάγκο και προτιμάει το... ανέκδοτο «ο Λάζαρος σέντερ φορ» τότε είναι σαν να πετάει... λευκή πετσέτα.
Γιατί κακά τα ψέμματα δεν είναι κάθε χρόνο του «Αγίου Λέτο» για να επικαλούμαστε και τον... Γκουαρντιόλα που έκανε τα ίδια!
Και το ερώτημα είναι πλέον πρέπει να φύγει ο Φερέιρα; Όσοι... βιαστείτε να σηκώσετε και τα δύο χέρια και να πείτε «ναι» κάντε απλά και μια αναδρομή μερικούς μήνες πίσω.
Μήπως ξεχάσατε ότι και ο Γόντικας είχε... ράψει το κοστούμι του Δώνη αλλά όταν είδε την αποζημίωση του «παππού» έπεσε... γονατιστός δείχνοντας την αγάπη προς το πρόσωπο του Πορτογάλου; Μήπως έγιναν ξαφνικά... αβέρτοι στον Παναθηναϊκό για να «χαλαλίσουν»... πέντε φράγκα και να αλλάξουν προπονητή. Όχι βέβαια.
Μέχρι και στην γεωργική έκθεση Κοζάνης... τρέχει την Συμμαχία ο «πανταχού παρών» Αλαφούζος μήπως και βρεθούν «175 ευρώ παραπάνω». Επίσης όταν από Σάββατο σε Πέμπτη, δύο φορές έκανε δήλωση στήριξης προφανώς και δεν είναι ο... Τσάκας για να κάνει την μία κωλοτούμπα πίσω από την άλλη.
Όπως επίσης ας μην ξεχνάμε ότι στο καλοκαίρι των... μεγάλων απόντων ο Πορτογάλος τεχνικός «βόλεψε» πολύ κόσμο με την στάση του και την αγάπη που έδειξε προς τον σύλλογο. Για την ανοχή στις δύσκολες στιγμές αν και είναι επαγγελματίας. Για το πως και στην περσινή δύσκολη σεζόν όταν η... διάλυση ήταν έτοιμη, κράτησε την ομάδα ενωμένη. Όλα αυτά μπαίνουν στην ζυγαριά.
Πήρε πολλά πράγματα πάνω, έκανε παραχωρήσεις σε άλλα, έτρεξε τα μεταγραφικά έχοντας πολλές φορές γύρω του ανθρώπους άσχετους με το θέμα και λειτούργησε κυρίως έτσι όπως αντιλαμβάνονται οι Άγγλοι τον προπονητή. Κάτι σαν... μάνατζερ!
Άρα τώρα ποιος να τον διώξει; Μήπως ο... Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος είναι καθ' όλα σεβαστός αλλά ακόμη και το σενάριο ανάληψης της προεδρίας της ΠΑΕ κάνει τους πάντες σκεπτικούς...
Γίνεται κατανοητό ότι κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πάρει στην πλάτη του μια τόσο μεγάλη απόφαση. Γιατί για να διώξεις κάποιον πρέπει να βρεις και τον επόμενο... Υπάρχει άραγε έστω κι ένας που να μπορεί να το πάρει πάνω του; Ξεκάθαρα όχι!
Άποψη μου είναι ότι ο Φερέιρα συνεχίζει κανονικά στον Παναθηναϊκό με την ελπίδα ότι τα χαστούκια πόνεσαν τόσο που θα προκαλέσουν ένα μεγάλο σοκ και στον ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο στους παίκτες οι οποίοι επίσης προκαλούν με την συμπεριφορά τους και φυσικά μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι.
Το ματς της Δευτέρας στην Λιβαδειά με τον πολύ δυνατό Ατρόμητο είναι μια... ευκαιρία αντίδρασης... Η συνέχεια επί της οθόνης!



πηγή: gazzetta.gr