Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Διασυρμός, από μια κάποια Μάριμπορ...!!

Διασυρμός, από μια κάποια Μάριμπορ...
Όχι κι έτσι. Αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγνοούν ή δεν σέβονται την ιστορία του στην Ευρώπη, τι περιμέναμε; Να τη σεβαστούν οι Σλοβένοι; Τον βρήκαν άθλιο και τον συνέτριψαν. Γιατί είναι συντριβή να είσαι ο Παναθηναϊκός και να σου βάζει τρία γκολ μια κάποια Μάριμπορ.
Του Γιώργου Χελάκη
Πέρα από αναλύσεις τεχνικού επιπέδου φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχολογίας που επιδρά στη διάθεση. Οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν νωθροί, άψυχοι. Κάτι λιγότερο από αδιάφοροι. Σαν να πήγαν στη Σλοβενία από τυπική υποχρέωση. Η χειρότερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Ο Κατσουράνης την περιέγραψε γλαφυρά λέγοντας «δεν κάναμε ούτε τα βασικά». Οταν λοιπόν δεν κάνεις τα βασικά το πρόβλημα σου ξεπερνάει τον προπονητή και τη δουλειά του. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σ' αυτό το επίπεδο ξέρουν τα βασικά.

Ξέρουν ότι το αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή τον κλείνεις για να μην σουτάρει. Στο δεύτερο γκολ οι αμυντικοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Με εξαίρεση τον Σπυρόπουλο και τον Καρνέζη όλοι έκαναν αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Ο Φερέιρα έχει τεράστιες ευθύνες γιατί παρουσίασε μια ομάδα χωρίς σχέδιο ανάπτυξης. Χωρίς προσανατολισμούς, χωρίς αυτοματισμούς και χωρίς σέντερ φορ. Τον Λάζαρο στην κορυφή τον δοκίμασε πέρσι ο Φερέιρα όταν έκανε τις συνεχόμενες ήττες κι έχασε το πρωτάθλημα. Το ξανάκανε και "πέτυχε" το αδιανόητο: να περάσει ένα ημίχρονο χωρίς ευκαιρία...

Η ντροπιαστική ήττα που αμαυρώνει την ευρωπαϊκή εικόνα του Παναθηναϊκού πρέπει να έχει συνέπειες γι' αυτούς που την δέχτηκαν. Το βαρύ σκορ συνοδεύτηκε από άθλια εμφάνιση. Ο Γιάννης Αλαφούζος πριν ασχοληθεί με τον προπονητή του πρέπει να βρει γιατί οι παίκτες του «δεν έκαναν ούτε τα βασικά»...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: