Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η ανώμαλη περίοδος είχε έναν μεγάλο ευνοημένο..!!

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Βασίλη Γκαγκάτση στην εφημερίδα "GOAL NEWS": "Έχετε συνδεθεί με ένα κομμάτι του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου που ονομάστηκε «παράγκα». Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.
Η ανώμαλη περίοδος είχε έναν μεγάλο ευνοημένο..
Τι απαντάτε σε αυτό; "Είναι γεγονός ότι υπήρξε μια ανώμαλη περίοδος που ίσως έχει τα κατάλοιπα της ακόμα και σήμερα, υπάρχει μια καχυποψία στον κόσμο ότι όλα είναι στημένα. Αυτή, όμως, η ανώμαλη περίοδος τελείωσε το 2001 που ανέλαβα πρόεδρος. Αφήνω στον κόσμο να αναρωτηθεί το γιατί. Όποιος θέλει να συζητήσουμε και για τις δικές μου ημέρες, αλλά δεν θα απολογηθώ εγώ για τα προ του 2001 που δεν ήμουν πρόεδρος και ήμουν γενικός γραμματέας. Το 1997 που εκλέχτηκα γραμματέας, με αυτά που συνέβαιναν είχα την επιλογή ή να παραιτηθώ ή να μείνω και να πολεμήσω αυτή την κατάσταση και έπραξα το δεύτερο. Θυμηθείτε ότι μόλις ανέλαβα πρόεδρος το 2001 όρισα την πιο επιτυχημένη ΚΕΔ τότε με πρόεδρο τον κ. Μπίκα. Ας αναρωτηθεί ο κόσμος τι έγινε μετά το 2001".
@ Μια πρώτη ομολογία ενός ανθρώπου που έζησε τα πάντα από μέσα έχει την σημασία της. Κι ας περνάει σχεδόν στο ντούκου. Από το 1997 μέχρι το 2001 λοιπόν υπήρχε μια... ανώμαλη κατάσταση. Ωραία περιγραφή. Ασπρίσαν τα μαλλιά μας και έχουμε ακούσει πάρα πολλές. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που τον τελευταίο καιρό είναι το κόκκινο πανί για τις εφημερίδες του ΟΣΦΠ γεγονός που έχει την δική του ξεχωριστή σημειολογία, έδωσε άλλη μία. Ολοι βέβαια αποφεύγουν να πουν την άλλη κρίσιμη λέξη. Ολυμπιακός ή ΟΣΦΠ.
Θυμάμαι κάθε χρόνο άλλαζε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, άλλαξε κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού μπήκε ο Γκαγκάτσης για να... πολεμήσει την κατάσταση, άλλαζε η ΚΕΔ. Ενα πράγμα έμεινε σταθερό τα εφτά χρόνια που άλλαξαν βιαίως τον ρου του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρωταθλητής ήταν ο ΟΣΦΠ. Η ...ανώμαλη περίοδος εκτός των άλλων συνέπεσε με την έκρηξη των εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ κι ο μόνιμος πρωταθλητής της... ανώμαλης περιόδου γέμιζε κάθε χρόνο τα ταμεία του με χρήματα που τα θύματα της ανώμαλης περιόδου δεν έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους. Αυτή η ανωμαλία λοιπόν εκτός από θύτες και θύματα είχε έναν ΜΟΝΙΜΟ κερδισμένο. Κάποιον που ποτέ δεν έπεφτε θύμα της... ανώμαλης περιόδου που εμείς την θυμόμαστε σαν την περίοδο που οι επόπτες έπαιζαν... λίμπερο και οι διαιτητές ήταν οι μεγαλύτεροι... γκολτζήδες.


@ Ξέρετε πότε; Τότε που ο πρώτος σκόρερ του ΟΣΦΠ ήταν πάντα ο εκτελεστής των... πέναλτι. Τότε που τα στατιστικά με τις κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες στους αγώνες του κυρίαρχου της ανώμαλης περιόδου με τις άλλες ομάδες έμοιαζαν λες και η ομάδα των... επενδύσεων έπαιζε ποδόσφαιρο και ο αντίπαλος American Football. Tότε που η ερυθρόλευκη προπαγάνδα έκανε τα μυαλά μας να πονάνε. Τότε που οι... σοφοί έλεγαν σε όποιον τόλμαγε να μιλήσει να... φτιάξει ομάδα. Τότε που τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η θεία δίκη αυτοπροσώπως και το γκολ του μεγάλου Αντόνιο Κόντε πανηγυρίζονταν σαν το γκολ του... Σαμαρά με την Γερμανία.


@ Τα στόματα σιγά σιγά ανοίγουν και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κληθεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις ο υποψήφιος πρόεδρος, που έχοντας απέναντι το νέο πουλέν της... ανώμαλης περιόδου δεν βλέπω να έχει τύχη να εκλεγεί, για αυτά που ήξερε την ανώμαλη περίοδο και πολέμησε να τα... αλλάξει. Βέβαια μην ξεχνάμε πως μια μεγάλη αλλαγή που έγινε επί Γκαγκάτση ήταν πως ο ΟΣΦΠ πήρε πρωτάθλημα και σαν δεύτερος επειδή κάποιος Βάλνερ είχε παίξει δύο ματς τον Αύγουστο του 2007 στην Σκωτία με την Σεντ Μίρεν.  Δεν ξεχνάμε. Και δεν συγχωρούμε τίποτα. Πάνω από όλα όμως τα ασυγχώρητα πρόσωπα είναι ο μεγάλος ευνοημένος όταν όλοι δούλευαν για αυτόν. Ξέρετε, αυτόν που μας έλεγαν πως δεν έχει ανάγκη. Που κατά διαβολική σύμπτωση στα παιχνίδια του σφύριζαν κακοί διαιτητές που κατά διαβολική σύμπτωση είχαν μια αδυναμία στο κόκκινο. Τα όνειρα μας είναι εδώ και περιμένουν. Για να εκδικηθούν!

πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: