Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ στην Ατλέτικο"

Μπορεί ο Νίκος Λαζαρίδης να μετακόμισε στο Περιστέρι, ωστόσο δεν ξεχνά τη θητεία του στον Άρη και δη τη μεγαλύτερη, ίσως, στιγμή στην ιστορία της ομάδας.

Ο ίδιος ήταν ο χρυσός σκόρερ στο διπλό επί της Ατλέτικο και, σε δηλώσεις του στην ΟΠΑΠ TV, στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην αξέχαστη εκείνη βραδιά.

Γιατί άργησε να αγωνιστεί στην Super League:

«Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που αγωνιζόμουν σε μικρότερες κατηγορίες μέχρι τα 24 χρόνια μου. Είχα φιλοδοξίες να παίξω στην πρώτη κατηγορία από μικρός. Πέρασα μια χρονιά στον Πανιώνιο και μετά πήγα στον Αστέρα στην τρίτη κατηγορία και αυτό μου βγήκε σε καλό. Νιώθω δικαιωμένος για εκείνη την επιλογή μου».

Για τον Ατρόμητο:

«Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με καλή οργάνωση και διοίκηση. Σου παρέχει τα πάντα. Πρέπει να λειτουργούν έτσι όλες οι ομάδες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρέπει όλοι να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ανταγωνιστικό».

Για τις διαφορές Ατρομήτου – Άρη:

«Ο Άρης έχει κόσμο και έχει ώθηση στην έδρα του. Ο Ατρόμητος είναι μια οικογένεια και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της».
Για τους στόχους του Ατρόμητου: «Έχουμε υψηλούς στόχους. Διαθέτουμε παίκτες με ποιότητα και έχουμε ως στόχο τα πλέι οφ και την πεντάδα. Με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρουμε, δεδομένου ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν πολλά προβλήματα».

Γιατί ξεπέρασε την κρίση ο Ατρόμητος και όχι ο Άρης:

«Το βασικό στοιχείο είναι η ηρεμία και η οργάνωση. Στον Άρη κάθε χρόνο φέρνανε παίκτες που χρυσοπλήρωναν. Καμία ομάδα δεν πρέπει να κάνει ανοίγματα μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να αντέξει. Στον Άρη υπάρχει πίεση από τον κόσμο αλλά έχουν γίνει πολλές λάθος επιλογές. Στο Ατρόμητο υπάρχει σοβαρός πρόεδρος που ξέρει πως μπορεί να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Από εκεί ξεκινούν όλα».

Για τη συνεργασία με τον Μπάγεβιτς:

«Είχα την τιμή στα 33 μου να συνεργαστώ με τον κύριο Μπάγεβιτς. Είναι μεγάλη προσωπικότητα με μεγάλη παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως παίκτης και προπονητής. Μας έχει μεταφέρει με την εμπειρία του πολλά πράγματα που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο και καλή ψυχολογία. Μας έχει δώσει νοοτροπία νικητή. Πρέπει να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και να βγαίνουμε νικητές . Έχει κερδίσει τον σεβασμό από όλους και από τους αντιπάλους μας γιατί δημιουργεί ένα καλό σύνολο. Φέτος με λίγη προσπάθεια θα καταφέρουμε πολλά».

Για τα γκολ του κόντρα σε ΠΑΟΚ με Άρη και Ατρόμητο:

«Το πιο σημαντικό είναι οι νίκες και οι τρεις βαθμοί. Δεν θέλω να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τα γκολ που χάρισαν νίκες στις ομάδες μου».

Για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Τα πράγματα είναι δύσκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις. Είναι κατάντια. Είναι αυτός ο κύριος λόγος που έφυγα από τον Άρη. Όταν έχεις οικογένεια είναι δύσκολο να δουλεύεις και να μην αμείβεσαι. Ο φίλαθλος δεν μπορεί να καταλάβει την κατάσταση επειδή νομίζει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ζουν πλουσιοπάροχα. Θα έλεγα στον γιό μου να γίνει ποδοσφαιριστής αλλά θα τον προέτρεπα να πάει στο εξωτερικό. Θετικό είναι ότι παίζουν νέα παιδιά στο πρωτάθλημα. Μπορούν να βγουν ευκολότερα νέα ταλέντα. ΑΕΚ και Άρης έχουν καλούς νεαρούς παίκτες που με δουλειά και προσπάθεια θα καταφέρουν πολλά στο μέλλον. Ο Ατρόμητος επενδύει τα τελευταία χρόνια σε Έλληνες και αυτό είναι πολύ θετικό. Αλλά να μην γινόμαστε άδικοι. Υπάρχουν και καλοί ξένοι που κάνουν την διαφορά».

Για καριέρα στο εξωτερικό:

«Δεν είναι κάτι που έχω ονειρευτεί. Θα ήθελα βέβαια να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου αλλά τώρα είναι αργά».

Για τα ματς με Νιούκαστλ:

«Αδικηθήκαμε με την Νιούκαστλ. Και από τον διαιτητή και από τις ευκαιρίες που χάσαμε. Στην Αγγλία μπήκαμε στο δικό τους ρυθμό. Αν δεν έβλεπε κανείς τις φανέλες θα νόμιζε ότι πρόκειται για ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί όλες οι ομάδες παίζουν ανοιχτό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Σε παρασύρουν στον ρυθμό τους. Μας βγήκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ που ακολούθησε. Δεν ξέρω αν μπορούμε να αντέξουμε σε τέτοιο ρυθμό σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Σε εμπνέει και το περιβάλλον και δεν κουράζεσαι. Στην Ελλάδα παίζουν ρόλο τα γήπεδα και ο κόσμος Στην Αγγλία ο τελευταίος με τον πρώτο δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα εκπλήξεις γίνονται σπάνια».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Κρίμα που έχασε βαθμούς η Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε προβληματική εικόνα κόντρα στην Μάριμπορ. Δεν ήταν ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός που είχαμε συνηθίσει. Το μεταξύ μας ματς είναι διαφορετικό. Δεν θα παρουσιάσει τέτοια εικόνα ο Παναθηναϊκός. Θα κατέβει μόνο για την νίκη. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε με οργάνωση να είμαστε συμπαγής. Δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τα πλεονεκτήματα του Ατρoμήτου:

«Έχουμε καλούς παίκτες και μπαίνουμε μόνο για την νίκη. Αυτή είναι η εντολή του προπονητή. Τα βασικά στοιχείο μας η γρήγορη μεταφορά του παιχνιδιού από άμυνα σε επίθεση και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Όσο έχεις την κατοχή είναι δύσκολο να χάσεις. Απώλεια η φυγή του Μήτρογλου που είχε πετύχει πολλά γκολ και χάρισε βαθμούς στην ομάδα πέρυσι. Δύσκολα αυτό μπορείς να το ξαναβρείς. Με δουλειά και υπομονή θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε περισσότερο».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αλλά δεν παίζει και τέλειο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που βασίζονται σε νεαρούς είναι λογικό θα έχουν μέτρια σεζόν. Ομάδα έκπληξη είναι ο Πλατανιάς. Διαθέτει ωραίο γήπεδο με καλό αγωνιστικό χώρο. Πάει καλά αρκεί να υπάρξει συνέχεια. Χρειαζόμαστε παντού καλύτερα γήπεδα».

Για την Εθνική ομάδα:

«Για όλους τους παίκτες αποτελεί όνειρο η συμμετοχή στην Εθνική Δεν είναι κάτι που κυνηγάω. Αν είναι να γίνει θα γίνει. Ο Σάντος είναι δίκαιος προπονητής που έχει ζήσει το ποδόσφαιρο και ξέρει καλά το υλικό. Ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του:

«Το γκολ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Άρη. Πρωτόγνωρη εμπειρία να σκοράρεις απέναντι σε μια ομάδα που την προηγούμενη χρονιά είχε πάρει το Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν η πρώτη νίκη Ελληνικής ομάδας σε ισπανικό έδαφος. Αυτό το γκολ θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή».

Για το πως φαντάζεται στο μέλλον τον Ατρόμητο:

«Χρόνο με τον χρόνο ο Ατρόμητος θα πρωταγωνιστεί. Μακάρι να αλλάξει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η φανέλα και ο κόσμος δεν παίζουν ρόλο. Όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: