Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν παίζω, δεν πληρώνω!!

Ο Κώστας Καίσαρης περνάει στα γρήγορα την τριάρα στο Μάριμπορ και επιλαμβάνεται του οικονομικού θέματος στον Παναθηναϊκό.
Δεν παίζω, δεν πληρώνω!
Παράγκα στο Μάριμπορ. Εγκληματική οργάνωση και στην ΟΥΕΦΑ. Ο ευρωπαίος Σιδηρόπουλος, ο Ιρλανδός χασάπης Άλαν Κέλι κατέσφαξε τον Παναθιηναϊκό. Ανύπαρκτο το πέναλτι με το οποίο έγινε το 3-0. Μαϊμού η 2η κίτρινη-κόκκινη, στον Σπυρόπουλο.
Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω. Θα δώσει τη μάχη του, μέχρι το τέλος. Και σε διπλό ταμπλό μάλιστα. Μέχρι να συντρίψει και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κατεστημένο.
Κακά τα ψέματα. Μόνο στη πλάκα μπορείς να πάρεις αυτό το καλαμπούρι που ακούει στο όνομα ποδοσφαιρική ομάδα Παναθηναϊκός. Με ένα ηγέτη, που νομίζει ότι θα επιβληθεί με τις διαμαρτυρίες και τις ανακοινώσεις, ένα προπονητή που για να λύσει το πρόβλημα του γκολ κατέβασε την ομάδα στο Μάριμπορ χωρίς σέντερ φορ, με τους (απλήρωτους από πέρσι, να μη το ξεχνάμε) ποδοσφαιριστές να μπαίνουν στο γήπεδο και να περπατάνε.
Πέρα όμως από τα αγωνιστικά, εξίσου σοβαρά είναι και τα οικονομικάζ ητήματα. Ναι μεν δεν μπαίνουν (ακόμα) στην πρώτη γραμμή της "πράσινης" επικαιρότητας, αλλά είναι επίσης δισεπίλυτα
Ο κύριος Γιάννης, ναι μεν, μπήκε μπροστά για να τον σώσει από το Πρωτοδικείο και τα συμπαραμαρτούντα, αλλά έβαλε τον πήχη ψηλά. Πάρα πολύ ψηλά. Ούτε ο Σεργκέι Μπούμκα, δεν θα μπορούσε να κάνει με επιτυχία αυτό το τεράστιο άλμα που τείνει πλέον προς το κενό.
Σχετκά πρόσφατα, δεν έχουν παρέλθει καν τρεις μήνες (στις 26 Ιουνίου ήταν), ο κύριος Γιάννης είχε ανακοινώσει τους στόχους της Συμμαχία: "Με βάση επιστημονικής έρευνας από τους 1.000.000 και πλέον οπαδούς που έχει ο Παναθηναϊκός, οι 100.000 είναι πρόθυμοι να εισφέρουν κάθε χρόνο. Περίπου 1.000 ευρώ έκαστος. Υπολογίζουμε, λοιπόν, 30.000.000 ευρώ για εφέτος. Μέχρι το τέλος Ιουλίου δέκα εκατομμύρια ευρώ. "
Αν μιλάγαμε, λοιπόν, για άλτη του άλματος επί κοντώ με τον πήχη στα 40.000 μέλη και τα 10 εκατομμύρια, τον πέρασε αλλά από κάτω.
Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, τα μέλη είναι 8.398 μέλη (το πρωί της Παρασκευής). Το μπαγιόκο, το μπαμπάκι, όπως το λένε στην Πτολεμαΐδα, μόλις και μετά βίας στα 2.242.700 εκατομμύρια ευρώ. Δεν φτάνουνε, δηλαδή, ούτε για ζήτω. Ούτε για το 51% της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, για να πάρει η Συματχία πέρα από την κατάσταση και τη ΠΑΕ στα χέρια. Εξ ου και η παράταση που θα δοθεί στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Σεπτεμβρίου. Μπας και βρεθεί το ένα εκατομμύριο που λείπει.
Κι επειδή από τον κόσμο, πλέον, σε καθημερινή βάση μαζεύονται φραγκοδίφραγκα ο κύριος Γιάννης θα απευθυνθεί σε επώνυμους Παναθηναϊκούς. Για παράδειγμα ουδείς από τους παλαιούς μετόχους΄έχει δείξει ενδιαφέρον να συνεισφέρει. Επειδή, όμως, κανείς δεν έχασε με το να προσπαθεί ο κύριος Γιάννης χτύπησε την πόρτα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Με μίνιμουμ στόχο τα τρία κατοστάρικα. Όπως λέει και μια παροιμία στις Φιλιππίνες, που έλκει την καταγωγή ο Ηλίας Ψινάκης, "από ολότελα, καλή κι η Παναγιώτενα".
Άλλωστε με βάση πληροφορίες από τις ίιδιες πηγές ο κυριος Βγενόπουλος είπε στον κύριο Γιάννη ότι είναι στο πλευρό του και τον στηρίζει. Προς το παρόν, όμως, μόνο με το στόμα. Και το αν και κατά πόσο θα βάλει το χέρι στη τσέπη οψόμεθα.
Το οικονομικό θέμα, όμως, στον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι. Έχει και πρακτική σημασία. Μέχρι τις 10 του Σεπτεμβρίου, θα έπρεπε να είχαν εξοφληθεί οι ποδοσφαιριστές για τα ποσά που ανατρέχουν στην περυσινή περίοδο. Σύνολο 3 εκατομμύρια Γιούρο. Με την ΟΥΕΦΑ να έχει στείλει για το Γιουρόπα Λιγκ 2.1 εκατομμύρια, λείπουν εννιά κατοστάρικα. Που θα πρέπει να εξευρεθούν άμεσα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνονται και οι τρέχουσες δόσεις των συμβολαίων. Όπως και τα γενικότερα έξοδα, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, "τρίτοι", λειτουργικές δαπάνες κτλ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έστω και κουτσά-στραβά λεφτά υπάρχουν μέχρι το τέλος του έτους. Στην καλύτερη περίπτωση από εκεί και πέρα το τριφύλλι θα αρχίσει να κιτρινίζει, αφού ο Παναθηναϊκός θα μοιάζει κατά πολύ στην ΑΕΚ. Λύσεις πάντα αναζητούνται και ενδεχόμενα βρίσκονται. Όπως η δυνατότητα να προεξοφληθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης περιόδου. Όπως έχουν ήδη προεισπραχθεί χρήματα αυτής της σεζόν από τον ΟΠΑΠ. Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοούμε ότι σιγά-σιγά θα αρχίζουν να σκάνε και τα "κερατιάτικα" της πολυμετοχικότητας. Τα συνολικά χρέη των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που τμηματικά θα γίνονται απαραίτητα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ της Συμμαχίας που έχουν συγκεντρωθεί, είναι "λογιστικά" λεφτά. Δεν υπάρχουν στο ταμείο, αφού έχουν δοθεί για να βουλώσουν τρύπες.. Το σύνολο των υποχρεώσεων της σεζόν 2012-13 είναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τα έσοδα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσουν στο ένα δεκάρικο. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα έλλειμμα μίνιμουμ της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Με τους κακεντρεχείς να λένε ότι για αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να προταθεί στον σχεδόν αιωνόβιο πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα Μακρόπουλου, η θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Δίκην "αυτοφοράκια", δηλαδή, αφού έχει υπερβεί το όριο ηλικίας και δεν μπορούν να του καταλογισθούν ποινικές ευθύνες για ενδεχόμενα χρέη στην Εφορία.
Ζητήματα που σιγά σιγά θα αρχίσουν να προκύπτουν στον Παναθηναϊκό κι όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν με ανακοινώσεις. Όταν οφείλεις χρήματα δεν μπορείς να αντιπαρέλθεις με αναφορές σε "εγκληματικές οργανώσεις" και ανακοινώσεις όπως για τον Σιδηρόπουλο και τον Αρετοπούλη. Εκτός αν, όπως υποστηρίζουν κάποιοι νοσταλγοί του παρελθόντος στον Παναθηναϊκό, η ομάδα ενταχθεί στο κίνημα του "δεν πληρώνω".
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: