Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο χρόνια του πήρε του Φερέιρα για να φτιάξει αυτό το πράμα…!!

Δύο χρόνια του πήρε του Φερέιρα για να φτιάξει αυτό το πράμα…
Εντάξει, είπαμε η Μάλαγα πολύ καλή ομάδα, δεν γινόταν. Είπαμε πέρυσι με την Οντένσε αιφνιδιάστηκε, με την Μακάμπι επίσης την πάτησε, ήταν και νέα η ομάδα. Τώρα τι να πούμε για την Μάριμπορ που ο Φερέιρα την έκανε να μοιάζει με Μπαρτσελόνα; Ότι θα πάρει το Europa League και θα καταπλήξει την Ευρώπη, ότι ο Φερέιρα ξαναφτιάχνει νέα ομάδα, ή το καλύτερο που άκουσα, ότι με τέτοιο μπάτζετ και με τέτοιους παίκτες τι να κάνει; Μόνο που το μπάτζετ του είναι πενταπλάσιο και από της Μάριμπορ και από του Πανθρακικού και από του ΠΑΣ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Αλλά δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, δεν είναι μόνο η άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟ, δεν είναι μόνο ότι αυτός ο άνθρωπος έχει δουλέψει δύο χρόνια στην Ελλάδα και με εξαίρεση ένα καταπληκτικό δίμηνο πέρυσι (Οκτώβριο και Νοέμβριο) δεν έχουμε δει τίποτα μα τίποτα άλλο, είναι και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα ματς.

Χθες λοιπόν αποφάσισε ότι ο Κουίνσι είναι για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα, λογικό θα πούνε κάποιοι γιατί είδε αργό κεντρικό δίδυμο στην Μάριμπορ και είπε να παίξει την κόντρα. Ας πούμε οκέι, που δεν λέμε γιατί την κόντρα την παίζει μία χαρά ο Φορναρόλι στην επίθεση. Αλλά ας πούμε οκέι. Μετά το 22’ όταν και η Μάριμπορ έβαλε το πρώτο, τι ακριβώς έκανε ο Κουίνσι στην κορυφή; Εκανε τον φορ που θα έσπαγε την μπάλα, που θα έπαιζε με πλάτη για να έρθουν οι γρήγοροι μέσοι να σκοράρουν, ή μήπως θα εκμεταλλεύονταν τις σέντρες ξυράφι των ακραίων μέσων επειδή είναι άσος στο κεφάλι.

Από το 22’ και μετά ο Κουίνσι ή έπρεπε να πάει στα άκρα μπας και απλωθεί το παιχνίδι του ΠΑΟ και ανοίξει η άμυνα των Σλοβένων ή έπρεπε να πάει σπίτι του. Αλλά θα μου πείτε γιατί να τον βάλει στα άκρα. Εκεί ο Φερέιρα είχε τον Ζέκα που του άρεσε τόσο πολύ και έπαιζε τόσο καλά σε αυτό το κάτι σαν 4-4-2 που τον άφησε στο ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το σχέδιο ανάπτυξης του ΠΑΟ ήταν δουλεμένο στην προπόνηση επί μήνες. Παίρνει την μπάλα ο Σισοκό και επειδή είναι καλός παίκτης κάτι θα κάνει… Πρωτότυπο, μοντέρνο, δουλεμένο, σχεδιασμένο μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια του. Την δε ιδέα ότι ο Λάζαρος μπορεί να γίνει ο νέος Λέτο σε αυτό το 4-6-0 που παίζει την είχε και πέρυσι μετά τον τραυματισμό του Λέτο ο Φερέιρα που τον είχε ξαναβάλει πάλι να παριστάνει τον φορ. Ηταν και τότε τόσο αποτελεσματική όσο χθες. Για αυτό την επανέφερε ο Πορτογάλος.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι φιλόσοφος του ποδοσφαίρου, αν είναι μεγάλος κόουτς, αν τους τα λέει σωστά και οι παίκτες δεν τα κάνουν έτσι, αν έχει πρόβλημα μεταδοτικότητας, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι σχεδόν σε κάθε ματς κάνει ότι μπορεί για να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με τις εμπνεύσεις και τις τρέλες του. Και επίσης ξέρω ότι για τόσο λίγα που μας έχει δείξει, δύο χρόνια υπομονής είναι πολλά…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: