Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αν τα ματς είχαν γίνει στην ώρα τους...!!

Η αγία τριάδα στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου αποτελείται από τη διαιτησία, την αθλητική Δικαιοσύνη και τη διοργανώτρια αρχή. Με κοινή συνισταμένη όλων αυτών την ΕΠΟ. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Αν τα ματς είχαν γίνει στην ώρα τους...
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που όλοι τρέχουν ποιος θα προλάβει πρώτος για το πενήντα-πενήντα, όλα αυτά έχουν τη σημασία τους. Αφήνουμε στην άκρη, λοιπόν, διαιτησία και αθλητικούς δικαστές και πάμε στη Super League, τη διοργανώτρια αρχή.
Δύο ήττες έχει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Από τις δύο αυτές ήττες το +5 έγινε -1. Στη Λιβαδειά και προχθές στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ. Τι κοινό έχουν αυτά τα δύο ματς; Αποφάσεις της Super League που προηγήθηκαν. Επειδή ο Λεβαδειακός είχε πράγματι βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα, ζήτησε και δεν έπαιξε την Τετάρτη πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Κι ότι δικαιούνταν μια ανάσα ο Λεβαδειακός, που έπαιζε σερί Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή, τη δικαιούνταν.
Συνέπεσε, όμως, την ανάσα αυτή να την πάρει πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Σύμπτωση. Υπάρχει και δεύτερη συνεχόμενη σύμπτωση όμως. Η αναβολή του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο αθλητικό νόμο. Οπως έχω ξαναγράψει, αν δεν είχε προκύψει η αναβολή το ματς Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ θα είχε διεξαχθεί την περασμένη Κυριακή, τρεις μέρες μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την Ουντινέζε με 0-3.
Αντί, λοιπόν, να πάει ο ΠΑΟΚ να παίξει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, αμέσως μετά την Πέμπτη, έπαιξε ύστερα από δέκα μέρες ξεκούραστος. Κι αν δεν είχε προκύψει αυτή η αναβολή, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά το εκτός έδρας ματς της Πέμπτης με τη Μέταλιστ στην Ουκρανία. Θα πει κάποιος ότι της κοντής της τσαπού τα μαλλιά τής φταίνε. Αν έχεις ομάδα, κύριε Παναθηναϊκέ, και θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα, έμπα μέσα στο γήπεδο, παίξε και κέρδισε. Δεν είναι Μπαρτσελόνα ο Λεβαδειακός.
Με τον Λισγάρα και τον Κόρμπο κέρδισε. Το μισό πρωτάθλημα παιζότανε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Κι ο Παναθηναϊκός ήτανε να μασάς και να φτύνεις. Επρεπε δηλαδή να ήτανε σώνει και καλά κουρασμένος ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να τον κερδίσει; Εχουνε όμως αυτές οι λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο τη σημασία τους. Εντελώς διαφορετικά θα ήτανε τα παιχνίδια Λεβαδειακού - Παναθηναϊκού και Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ, αν είχανε γίνε στην ώρα τους.
Είναι, λοιπόν, έτσι ή αλλιώς στραβό το κλήμα στον Παναθηναϊκό, που υστερεί ως ομάδα, αλλά τον έχουνε βρει και μπόσικο και τον τρώνε στη στροφή. Αστακός είναι ο Βαγγέλης (φωτό). Και ως ομάδα δηλαδή ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο και στα γύρω γύρω. Ο μοναδικός είναι που έχει λεφτά. Ο μοναδικός που ασχολείται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Κι όσους δεν ψάχνει να βρει αυτός, πέφτουνε απάνω του μόνοι τους.
Με ποιον θα πάνε δηλαδή οι άλλοι στην Super League; Με τον πεθαμένο; Με τον δυνατό θα τρέξουνε να γίνουνε τακίμι. Οταν έχεις λοιπόν την καλύτερη ομάδα κι είσαι απίκου μέρα νύχτα, εύκολα το γυρίζεις το έργο και από το -5 πας τη δουλειά στο +1. Κι αν στην πορεία τού χρειαστεί του Βαγγέλη και τρίτη αναβολή, θα καταφέρει να την κάνει κι αυτή. Χαίρετε.
ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ κάποιος τον Δώνη να µιλάει για το γήπεδο της Νέας Σµύρνης, η πρώτη σκέψη του θα ήταν ότι για ακόµα µία φορά υπερβάλλει. Κι όµως. Είχε απόλυτο δίκιο. Σίγουρα τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Σαν το χαλάζι πέφτουνε τα µπινελίκια. Οχι µόνο από νεύρα πάνω στην ένταση του µατς. Πολλοί είναι που βρίζουνε πριν ακόµα σφυρίξει τη σέντρα ο διαιτητής.
Κι αυτό ισχύει για τα περισσότερα γήπεδα. Αυτό όµως στη Νέα Σµύρνη πράγµατι δεν έχει προηγούµενο. Πράγµατι, η χυδαιότητα και η αθλιότητα που είπε ο Δώνης ξεπερνάνε κάθε όριο. Εχω φίλους στη Νέα Σµύρνη που δεν πάνε στο γήπεδο γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Επειδή δεν αντέχουνε τους διπλανούς τους να βρίζουνε. Να βρίζουνε χωρίς λόγο επί 90 λεπτά.
Και λέµε για ανθρώπους που είναι Πανιώνιοι, πονάνε την οµάδα, αλλά δεν µπορούνε να υποφέρουνε αυτή την κατάσταση. Που τώρα τελευταία, µάλιστα, έχει παραγίνει. Δεν φτάνανε δηλαδή οι ντόπιοι που δίνανε ρεσιτάλ στα µπινελίκια και στο βρισίδι σε αντιπάλους και διαιτητές, έχουνε κάνει τώρα τελευταία και µεταγραφές. Από την Προοδευτική.
Υπάρχουν Πανιώνιοι που πονάνε την οµάδα, αλλά δεν πάνε στο γήπεδο γιατί δεν µπορούνε να ακούνε τους διπλανούς τους να βρίζουν για 90 λεπτά
Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να γίνει Ηρακλής
ΤΟ καλό στην ΑΕΚ είναι ότι δεν το βάζουνε κάτω. Το παλεύουνε. Κι είναι και αισιόδοξοι µάλιστα. Το γεγονός και µόνο ότι µια οµάδα δεν έχει κάποια χιλιάρικα για να σφραγίσει εισιτήρια κι ο Βούρος (φωτό) σχεδιάζει καινούργιο γήπεδο, τα λέει όλα. Και δεν είναι µόνο ο Βούρος που τρέχει. Βουλευτής είναι, κοιτάζει πώς θα ξαναβγεί. Τρέχει κι ο Χάρης Οικονοµόπουλος. Κι αυτός θέλει να βγει βουλευτής µε τον Κουβέλη. Ετρεξε πρώτος για να τους µαζέψει ο Τροχανάς.
Και µαζευτήκανε. Μέχρι κι ο Ντέµης επέστρεψε. Και βρήκε και τον Σουδάραβα να τσοντάρει ένα δίφραγκο δανεικά. Το παλεύουνε, όπως είπαµε. Με ποια προοπτική όµως; Οι Χατζηιωάννου και Γκούµας ήδη πήγανε πάσο. Ετσι διευκολύνεται να πάει πάσο και ο Μελισσανίδης, που τους ήθελε όλους µαζί. Οποιος θέλει µια δικαιολογία για να την κοπανήσει βρίσκει δέκα. Κι έτσι ξαναγυρίζει το έργο εκεί απ' όπου είχε ξεκινήσει: στον Νοτιά, έρηµο, βαρύ και µόνο µε ολίγον Παππά.
Τι θυµίζουν όλα αυτά; Την περσινή περίπτωση του Ηρακλή. Φωνές, τρεχάµατα και στο τέλος διάλυση. Κι εντάξει. Ο,τι και να έκανε αυτός ο Αδαµίδης, δεν έφτασε στο σηµείο του Γιάννη Τάκη, αλλά η ΑΕΚ το να γίνει Ηρακλής είναι πολύ κοντά. Αν οι οίκοι υποβάθµισης ασχολούνταν µε τις ποδοσφαιρικές οµάδες, στην περίπτωση της ΑΕΚ θα είχαν τελειώσει όλα τα γράµµατα της αλφαβήτας. Θα είχε φτάσει στα τρία ωµέγα.
Εχουµε πολλά περιθώρια ακόµα για να γίνουµε Εσθονία.
- Ευάγγελος Βενιζέλος

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο Βαγγέλης και η «Θύρα 7» συµφωνούν να επιστρέψει ο Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: