Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η απομυθοποίηση του Ζαγοράκη!!

Το προφίλ του Ζαγοράκη είχε δεχτεί σημαντικά πλήγματα πολύ καιρό πριν, εξάλλου, αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της αποχώρησής του. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Η απομυθοποίηση του Ζαγοράκη
Η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όμως, αποτέλεσε το ισχυρότερο χτύπημα έως τώρα στην υστεροφημία του. Σύμφωνα με την οικονομική ενημέρωση οι συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου φτάνουν τα 20,5 εκατ. ευρώ! Το νούμερο δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των ΠΑΟΚτσήδων.
Οι αποκαλύψεις για Ζαγοράκη
Επίσης, ενημερώθηκαν οι μέτοχοι ότι εκτός από τον Ηλία Βιολίδη, χρεωστική είναι η καρτέλα και του Ζαγοράκη στην ΠΑΕ με το ποσό των 320.000 ευρώ. Μετά από επιμονή των μετόχων διευκρινίστηκε, βέβαια, ότι τα 200.000 ευρώ με έγκριση του προηγούμενου δ.σ. δόθηκαν για μεταγραφικούς λόγους και τα 120.000 ευρώ δόθηκαν για άλλους σκοπούς της ομάδας, όπως επιβεβαίωσε και ο Ζήσης Βρύζας, αρνούμενος, όμως, να τους αποκαλύψει.
Αρκετοί παριστάμενοι μέτοχοι ρωτούσαν επίμονα κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης τους νυν διοικούντες εάν θα αποδώσουν ευθύνες στην διοίκηση Ζαγοράκη για τα χρέη που άφησε και κάποιοι το απαιτούσαν κιόλας.
Τα αρνητικά της θητείας του
Ο Βρύζας και οι συνεργάτες του δεν κατηγόρησαν τον Ζαγοράκη για κάτι μεμπτό, αλλά η οικονομική εξυγίανση που δεν έγινε κατά την τελευταία τετραετία και τα νέα χρέη που συσσωρεύτηκαν, καταγράφονται, πλέον, αναπόφευκτα ως τα μεγάλα αρνητικά της θητείας του.
Είναι γεγονός ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όσες μεγάλες μορφές του συλλόγου αγαπήθηκαν παθολογικά από τον κόσμο δεν είχαν καλό τέλος. Παραλληλισμοί, ωστόσο, με το παρελθόν είναι μη συγκρίσιμοι. Για παράδειγμα, ο Άγγελος Αναστασιάδης έφυγε κάποτε από την Τούμπα με πολύ χειρότερο τρόπο.
ΥΓ: Η πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επί θητείας Ζαγοράκη (ανέλαβε τον Ιούνιο του 2007) αποφασίσθηκε στις 26.09.2007 για ποσό 9.329.314,50 ευρώ, ενώ η τελευταία αύξηση επί προεδρίας του αποφασίσθηκε στις 12.12.2011 και ήταν ύψους 21.250.200 ευρώ, (εξ’ ου και τα 20,5 εκατ. των σημερινών υποχρεώσεων της ΠΑΕ). Συνεπώς, από τα 9 εκατ. της πρώτης αύξησης κεφαλαίου μέχρι τα 21 εκατ. της τελευταίας, προκύπτει μια αύξηση του συνολικού χρέους της εταιρείας στην περίοδο της τετραετίας κατά 12 εκατ. ευρώ.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: