Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει 5 εκ. ευρώ, οι πιτσιρικάδες χαίρονται!!

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ, η οποία είναι αναστρέψιμη , αλλά και τον λόγο που χαίρονται οι νεαροί παίκτες της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει 5 εκ. ευρώ, οι πιτσιρικάδες χαίρονται
Η... κραυγή αγωνίας του Ζήση Βρύζα, στην «θερμή» έκτακτη γενική συνέλευση της Δευτέρας, για την ανάγκη που έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για 5 εκ. ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου (για να μην αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Μάλιστα αρκετοί το πήγαν λίγο παρακάτω...

Η ανακοίνωση των 5 εκ. ευρώ έγινε μετά από συντηρητική προσέγγιση των εσόδων μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρήσης της ομάδας. Για παράδειγμα στα εισιτήρια διαρκείας υπολογίστηκε ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα στηρίξουν (ξανά) την ομάδα και τουλάχιστον 12.000 από αυτούς θα ανανεώσουν ή θα αγοράσουν για πρώτη φορά μια τέτοια κάρτα που θα σώσει την ομάδα.

Ομως λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της τρόικας που κόβει - σε συνεργασία με την κυβέρνηση - διαρκώς μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και βάζει τον έναν φόρο μετά τον άλλον, ενδέχεται ο αριθμός των διαρκείας να πέσει κάτω από τις 10.000. Τότε τα άμεσα απαιτητά χρήματα θα ανέβουν από 5 εκ. ευρώ μέχρι και στα 7 εκ. ευρώ!

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι μη αντιστρέψιμη, σύμφωνα με το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε ο Βρύζας στους μικρομετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εξαιτίας, όμως, όλων των παραπάνω το μπάτζετ της ομάδας (σε σχέση με εκείνο που ξεκίνησε τη σεζόν) θα μειωθεί περίπου στα μισά και το μεγάλο βάρος θα πέσει στις ακαδημίες του «Δικεφάλου» και πως θα παίρνουν (με φυσιολογικό τρόπο και με μια ομαλή... προσγείωση) οι παίκτες της χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να περνάει μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ιστορίας του (στον οικονομικό τομέα), όμως οι πιτσιρικάδες που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια πρόσφατα με την ομάδα ονειρεύονται πολλά πράγματα...

Μετά τον Κώστα Σταφυλίδη και την ενσωμάτωση 100% στην ομάδα των Γιάννου και Κατσικά (ποντάρουν πολλά σε αυτούς οι Μπόλονι, Βρύζας και Κωνσταντινίδης), ο Μπόλονι έριξε στη... μάχη (στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) και τους Αποστολόπουλο και Νιμανί. Κι αυτοί δεν ήταν οι τελευταίοι. Θα ακολουθήσουν και οι Δημήτρης Πόποβιτς (αριστερό χαφ εξτρέμ), Κώστας Παναγιωτούδης (αμυντικός μέσος), Δημήτρης Πέλκας (επιτελικός μέσος) και Δημήτρης Κωνσταντινίδης (δεξί μπακ), μια κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Οι πιτσιρικάδες είναι προ των πυλών της μόνιμης παρουσίας τους στις αποστολές του ΠΑΟΚ, μια και θεωρείται αναγκαίο να αποκομίσουν εμπειρίες φέτος εν όψει της επόμενης δύσκολης (οικονομικά) σεζόν. Δε γίνεται του χρόνου να πέσουν απευθείας στα... βαθιά. Χρειάζεται μια ομαλή... προσγείωση των ποδοσφαιριστών, σε ορισμένα εύκολα (θεωρητικά) παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: