Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής οικονομίας!!

Ευτυχώς που δεν ζει ο Καρλ Μαρξ. Κι ο Έγκελς. Κι ο Λένιν! Θα είχαν σχίσει τα βιβλία τους. Στη πυρά θα τα είχαν παραδώσει. Ακόμη και οι θεωρητικοί του καπιταλισμού, οι υποστηρικτές του θα απορούσαν με τη λειτουργία του… συστήματος.
Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής οικονομίας
Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός...
Τα πράγματα είναι απλά. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας θα πάρει για εννιά μήνες δουλειάς στη Τσέλσι 15 εκ. ευρώ και η Τσέλσι με τη σειρά της για να έχει για εννιά μήνες προπονητή τον Βίλας Μπόας και να τη βγάλει εκτός στόχων του πλήρωσε 30 εκ. ευρώ!
Προσοχή, δεν μιλάμε για φιστίκια, αλλά για ευρώ. Όμως και για… φιστίκια να μιλούσαμε πάλι με 30 εκ. κομμάτια το μεροκάματο θα το έβγαζε ο παραγωγός.
Η οικονομία του ποδοσφαίρου έχει μπει εδώ και καιρό στο κόκκινο. Ο Βίλας Μπόας, η σωστότερα η συμπεριφορά του Ρομάν Αμπράμοβιτς δείχνει ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο αντέχει ακόμα τις… τρέλες. Τα λάθη εδώ δεν πληρώνονται ακριβά, αλλά πανάκριβα.
Τι ονειρεύεται ο Ρώσος μεγιστάνας; Να δει την Τσέλσι, το καμάρι του, νικήτρια σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Και για να το πετύχει έστρωσε με λεφτά, πολλά λεφτά το δρόμο σε κορυφαίους προπονητές. Έ, λοιπόν μόνο μία φορά πήγε η Τσέλσι στον τελικό, το 2008 στη Μόσχα με τον… φτηνότερο προπονητή που είχε ποτέ. Τον Ισραηλινό Αβραάμ Γκραντ!
Είναι από τα παιχνίδια που παίζει η ζωή!
Ο Αμπράμοβιτς «χρύσωσε» τον Ζοζέ Μουρίνιο, χρύσωσε και πάλι τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, πλήρωνε εις διπλούν τον Γκας Χίτινγκ (πλήρωνε τον μισθό του και στην εθνική Ρωσίας), έδωσε πολλά χρήματα στον Κάρλο Ανσελότι και τίναξε τη μπάνκα στον αέρα με τον Αντρέ Βίλας Μπόας.
Κι από εκεί που… ψώνιζε προπονητές από το πάνω ράφι πήγε στις λύσεις ανάγκης. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο είναι ότι πιο… φτηνό μπορούσε να βρει στην αγορά, αλλά τουλάχιστον ξέρει την ομάδα.
Λένε πολλοί. Σιγά τα λεφτά για τον Αμπράμοβιτς! Δεν είναι έτσι. Όπως ξοδεύει για την υστεροφημία του, για το ψώνιο του ή ότι άλλο θέλει να υποθέσει κανείς, άλλο τόσο θέλει να κερδίζει.
Ακριβώς επειδή πληρώνει θέλει τίτλους. Κι όσο δεν έρχονται οι τίτλοι αρχίζουν τα προβλήματα. Τρώγονται οι προπονητές. Το πρεστίζ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι μόνο τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ, αλλά και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.
Και δεν υπάρχει πιο λαμπερή εικόνα από μια ομάδα κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι ένα κλειστό κλαμπ. Σ’ αυτό παρά τα χρήματα δεν έχει καταφέρει να βάλει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς. Λέτε να τα καταφέρει με τον επόμενο; Και πόσο θα του κοστίσει;
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: