Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

"50 εκατ. ευρώ, γήπεδο και ελληνική ΑΕΚ!"

Γύρω από το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στρέφει την πρότασή του προς την ισχυρή τετράδα των νυν μετόχων της ΠΑΕ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, και όπως παραδέχτηκε o Γιάννης Βούρος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, που έχει τρέξει ο πρόεδρος του «Θεμέλιο 21».
"50 εκατ. ευρώ, γήπεδο και ελληνική ΑΕΚ!"
«Γιάννη, αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ είναι ότι όσα και να κάνουν, όσα χρήματα και αν βάλουν, όποια λύση και αν βρουν, δεν υπάρχει ''αύριο'' για την ΑΕΚ, χωρίς το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον Γιάννη Βούρο.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν επενδυτές για μία ποδοσφαιρική ομάδα με προοπτική να την κάνουν άμεσα ανταγωνιστική και για αυτό ο άξονας του σχεδίου του αλλά και της συζήτησης που θα είχε (ή και θα έχει αν υπάρξουν τελικά οι προϋποθέσεις για να γίνει η συνάντηση των ''5'') με τους Παππά, Νοτιά, Χατζηιωάννου και Γκούμα θα ήταν το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιγραμματικά το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης και που για τον ίδιο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία της ΑΕΚ περιλαμβάνει τα εξής:
-Δέκα εκατομμύρια ευρώ από τον καθένα από τους 4+1 επενδυτές, σύνολο 50 εκατ. ευρώ
-Τα μισά χρήματα να πάνε για το έργο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια
-Διατήρηση στο ρόστερ των Ελλήνων παικτών και δημιουργία ελληνικής ομάδας μαζεμένης σε κόστος με νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές
-Οικονομική εξυγίανση της ΑΕΚ και στη χειρότερη περίπτωση να δημιουργείται κάθε χρόνο ένα άνοιγμα της τάξης των 2-3 εκατ. ευρώ, που οι συγκεκριμένοι πέντε μέτοχοι από κοινού δεν θα έχουν πρόβλημα να καλύπτουν βάσει και των δυσκολιών της τωρινής εποχής.
«Είναι η μεγάλη και τελευταία ευκαιρία που έχουμε για να γράψουμε ιστορία, πριν... σας γράψει με άσχημο τρόπο η ιστορία της ΑΕΚ» είναι το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τους μετόχους της ΠΑΕ, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι μετά και την ανακοίνωση των Χατζηιωάννου και Γκούμα δύσκολα θα υπάρξει ανταπόκριση. Η αισιοδοξία του πάντως, όπως παραδέχτηκε και ο Γιάννης Βούρος, ήταν ότι αν κάθονταν και οι πέντε στο ίδιο τραπέζι η μεταξύ τους συμφωνία θα ήταν θέμα λίγων λεπτών και ότι είχε τον τρόπο να τους πείσει να μην εγκαταλείψουν τώρα το καράβι, αλλά και τα χρήματα που έχουν ήδη βάλει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τους συγκεκριμένους μετόχους ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πάντα σημείο επαφής. Και η πλευρά Χατζηιωάννου και ο Πέτρος Παππάς δεν ήταν αντίθετοι, αλλά μάλλον θετικοί και είχαν διαφωνήσει με τους υπόλοιπους της ομάδας του 2004 στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν μαζί του στην πρόταση που είχε καταθέσει το Μάιο του 2008. Αντίθετα ο Μελισσανίδης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει τη στάση του Τάκη Κανελλόπουλου αλλά και την τότε του ατάκα ότι η ΑΕΚ αξίζει 200 εκατ. ευρώ. Μία τοποθέτηση βεβαίως που σήμερα δείχνει πολύ περισσότερο ακραία σε σχέση με τότε.
Αυτό που κατανοεί είναι ότι μέχρι σήμερα κάποιοι εξ αυτών έχουν βάλει πολύ σημαντικά ποσά στην ΑΕΚ (με πρώτο τον Πέτρο Παππά τον οποίο έχει και σε πολύ μεγάλη εκτίμηση), χωρίς να δουν αποτέλεσμα και αυτός είναι ο λόγος που στρέφει την πρότασή του στο χειροπιαστό πρότζεκτ του γηπέδου και όχι στο ρίσκο μεταγραφικών επενδύσεων για τη δημιουργία μίας άμεσα ανταγωνιστικής ομάδας. Η εκτίμησή του είναι ότι η δημιουργία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα δώσει το όραμα και το έναυσμα συμπαράστασης από τον απογοητευμένο κόσμο στην άμεση προσπάθεια που θα ξεκινήσει.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τις εξελίξεις και την αβεβαιότητα που υπάρχει και στον Παναθηναϊκό, ο Μελισσανίδης εκτιμά ότι χωρίς πολλά πράγματα η ΑΕΚ μπορεί γρήγορα να γίνει ο ανταγωνιστικός πόλος του Ολυμπιακού του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Μελισσανίδης εκτιμά ότι το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να τρέξει μόνο με τους νυν μετόχους που έχουν ακόμα ηθική εμπλοκή με την ΑΕΚ και κινδυνεύουν να ταυτίσουν το όνομά τους με τις χειρότερες καταστάσεις στην ιστορία της (ειδικά αν περάσει ανεκμετάλλευτη η προθεσμία μέχρι το τέλος Μαρτίου σε συνδυασμό με την καταληκτική ημερομηνία από την UEFA για τις περσινές αμαρτίες, κάτι για το οποίο ο πρώην μεγαλομέτοχος δείχνει απόλυτα ενήμερος), αφού στην παρούσα οικονομική συγκυρία αποκλείεται να μπουν στην περιπέτεια όσοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση και ευθύνη.
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: