Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο μεγαλύτερος σύλλογος του πλανήτη!!

Η Ρεαλ Μαδρίτης γίνεται σήμερα 110 ετών και οι "Ρετρό Ιστορίες" είναι αφιερωμένες στο μεγαλύτερο σύλλογο του πλανήτη. Είτε μας αρέσει, είτε όχι...
Ο μεγαλύτερος σύλλογος του πλανήτη
Όταν μιλάμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχουν δύο ειδών κατηγορίες αντιδράσεων ανάμεσα στους φιλάθλους. Αυτοί που τη λατρεύουν και αυτοί που λατρεύουν να τη μισούν. Το πιθανότερο μάλιστα, είναι ότι οι δεύτεροι είναι περισσότεροι από τους πρώτους, όμως δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, που να έχει περάσει έστω μια ώρα βλέποντας ποδόσφαιρο και να μην ...τρέφει κάποιου είδους συναισθήματα για τη Βασίλισσα.
Όταν στις 6 Μαρτίου του 1902, ο Καταλανός (η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά) Χουάν Πάδρος ίδρυε την "Κλαμπ Εσπανιόλ ντε Μαδρίδ" είναι βέβαιο ότι δεν φανταζόταν πως 110 χρόνια μετά το ...παιδί του, θα γινόταν ο διασημότερος σύλλογος του πλανήτη. Δεν υπάρχει μάλιστα καμία αμφιβολία, ότι πολλοί από τους αναγνώστες διαβάζοντας τη φράση "ο μεγαλύτερος σύλλογος του πλανήτη" νιώθουν μια έντονη επιθυμία να κλείσουν την ιστοσελίδα βρίζοντας το ...gazzetta, τον αρθρογράφο και την ίδια τη Ρεάλ.
Κι εμείς μαζί σας, αλλά η Ρεάλ, είτε μας αρέσει, είτε όχι -ο υπογράφων είναι οπαδός της Γιουβέντους- είτε την αγαπάμε, είτε όχι, είτε τη σεβόμαστε, είτε όχι, είτε έχουμε τη φανέλα της, είτε όχι... ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Το λένε οι τίτλοι, οι διακρίσεις, οι παικταράδες, το Μπερναμπέου, η επιρροή στην αθλητική και όχι μόνο κουλτούρα στον 20ου και τον 21ο αιώνα, οι ανά τον κόσμο "αφισιονάδος", το γκολ του Ζιντάν το 2002, η πολιτική της επιρροή (ακόμα και όταν αυτή εκφραζόταν με τον πλέον αρνητικό τρόπο), μα πάνω απ' όλα το λένε τα πάθη, οι έρωτες και τα μίση που γεννά. Γιατί μόνο όταν είσαι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο, με κύπελλα σε κάθε πιθανό και απίθανο άθλημα, το όνομα σου προκαλεί τόσα πολλά συναισθήματα σε τόσους διαφορετικούς ανθρώπους από τόσα διαφορετικά μέρη του πλανήτη.
Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στη Ρεάλ και τις υπόλοιπες ομαδάρες της εποχής μας. Η Ρεάλ δεν αποκτά επιπλέον κύρος επειδή παίζει σε αυτήν ο Ρονάλντο και ο Κασίγιας και την προπονεί ο Μουρίνιο. Αντίθετα, ο Κριστιάνο, ο Κασίγιας και ο Μουρίνιο και παλιότερα πολύ μεγαλύτερες προσωπικότητες όπως ο Ζιντάν, ο Ραούλ και οι "φίλοι" τους, ψηλώνουν" επειδή φέρουν το οικόσημο της Ρεάλ...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: