Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο Αλαφούζος και η λαϊκή βάση!!

Προσωπική κίνηση από τον Γιάννης Αλαφούζο, για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το σχέδιο του για εταιρία λαϊκής βάσης. "Μπαίνει" στην ΑΜΚ με 1 εκ. ευρώ. Τι θα κάνουν οι άλλοι μέτοχοι.
Ο Αλαφούζος και η λαϊκή βάση
Οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν την κίνηση από την πλευρά του Ελληνα επιχειρηµατία, ο οποίος µάλιστα έχει επεξεργαστεί και προτείνει σε µετόχους του «τριφυλλιού» ένα συγκεκριµένο πλάνο για την επόµενη µέρα της ΠΑΕ, που βασίζεται ως επί το πλείστον στη λαϊκή βάση.
Ας τα πάρουµε, ωστόσο, από την αρχή. Ο Γιάννης Αλαφούζος, που δεν έκρυψε ποτέ την αδυναµία του για τον Παναθηναϊκό (άλλωστε υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΕΚ, µολονότι στη συνέχεια δεν συµµετείχε στην ΑΜΚ), αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για να βοηθήσει κι ο ίδιος όσο µπορεί τον σύλλογο.
Ο ίδιος έχει καθηµερινές επαφές µε τον Αδαµάντιο Πολέµη, ενώ έχει µιλήσει επανειληµµένως το τελευταίο διάστηµα και µε τον Ανδρέα Βγενόπουλο, εν όψει της επικείµενης αύξησης.
Οπως τονίσαµε και την Κυριακή, ο Αλαφούζος σκοπεύει να µπει στην ΑΜΚ µε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Επιπλέον έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών και µε άλλους επιχειρηµατίες από την ευρύτερη «παναθηναϊκή οικογένεια», προκειµένου να συµµετάσχουν και αυτοί στην προσπάθεια της οικονοµικής σωτηρίας της ΠΑΕ.
Από εκεί και πέρα -εφόσον υπάρξει η απαιτούµενη συστράτευση δυνάµεων και η οµάδα καταφέρει να ξεπεράσει σε πρώτη φάση τον σκόπελο της UEFA στις 31 Μαρτίου και εξασφαλίσει τρόπους για να τακτοποιήσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της σεζόν- οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθεί ένα πλάνο λαϊκής βάσης, πάνω στο οποίο µπορεί να πατήσει ο σύλλογος για τα επόµενα χρόνια.
Και µολονότι για την Ελλάδα το εν λόγω σχέδιο µπορεί να ακούγεται αρκετά ουτοπικό (ειδικά µε τα δεδοµένα της εποχής), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει προχωρήσει ήδη και σε σχετική έρευνα (για το κατά πόσο θα µπορούσε να είναι βιώσιµο το εγχείρηµα), τα αποτελέσµατα της οποίας ήταν ενθαρρυντικά.
Ο στόχος του Αλαφούζου είναι να υπάρξει ένας µεγάλος αριθµός µικροµετόχων (30 έως 50.000 άτοµα), οι οποίοι θα είναι σε θέση να βάζουν κάθε χρόνο ένα συγκεκριµένο ποσό στην οµάδα.
Τα χρήµατα αυτά θα τα διαχειρίζεται συνετά -στις λογικές της εποχής- µία κεντρική διοικητική οµάδα κι από εκεί και πέρα, εφόσον χρειάζονται περισσότερα λεφτά, θα καλούνται για περαιτέρω ενίσχυση οι µεγαλύτεροι µέτοχοι (που ούτως ή άλλως θα βάζουν ένα ποσό εξαρχής).
Στο εν λόγω πλάνο φαίνεται πως είναι θετικός ο «Βγενό», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει παρουσιαστεί και στον Τζίγγερ, ο οποίος έδειξε θετική διάθεση, εφόσον εξασφαλιστεί ότι θα απεµπλακεί οριστικά από την ΠΑΕ.
Ο Θανάσης είναι θετικός, ο Παύλος επιφυλακτικός
Μέσα στις επόµενες ηµέρες θα ξεκαθαρίσει τη στάση της εν όψει της ΓΣ και η οικογένεια Γιαννακόπουλου και εν προκειµένω οι Παύλος και Θανάσης. Ο Παύλος είναι αρκετά επιφυλακτικός ως προς τη συµµετοχή του στη νέα αύξηση, παρά την προ ηµερών πρωτοβουλία καλής θέλησης του Βγενόπουλου να τιµηθεί µε τον αδερφό του στο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό.
Αφενός διότι είναι ακόµη ενοχληµένος από τα χρήµατα που δεν του επιστράφηκαν από την ΑΜΚ του 2010 (από τη στιγµή που δεν καλύφθηκε όλο το ποσό απ' τους υπόλοιπους µετόχους) και αφετέρου διότι αναγνωρίζει πως οι καιροί και οι συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες.
Ο ίδιος, άλλωστε, και τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειάς του έχουν ξεκαθαρίσει πως το καλοκαίρι σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το µπάσκετ, οπότε είναι µάλλον δύσκολο να βοηθήσουν την ποδοσφαιρική οµάδα.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι πολύ πιο «ζεστός» και προσπαθεί να τον πείσει να µπουν στην αύξηση, θεωρώντας πως δεν θα πρέπει να απουσιάζει η οικογένειά τους σε αυτή την κρίσιµη στιγµή του συλλόγου.
Μπαίνει σίγουρα ο Πολέμης
Μαζί µε τον Ανδρέα Βγενόπουλο είναι οι µέτοχοι που έχουν αναλάβει τις περισσότερες πρωτοβουλίες προκειµένου να βρεθούν λύσεις στο οικονοµικό πρόβληµα του Παναθηναϊκού εν όψει της ΓΣ. Βρίσκεται σε ανοικτή γραµµή µε όλους, όντας ο συνδετικός κρίκος της µετοχικής οµάδας και ουσιαστικά ο µόνος που έχει επαφή µε τον Βαρδινογιάννη.
Οι δυο τους, άλλωστε, συναντήθηκαν πριν από περίπου ένα µήνα, µε τον Πολέµη να του ζητάει να δηλώσει «παρών» στη ΓΣ για να µην οδηγηθεί σε επαναληπτική. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα συµµετάσχει στην ΑΜΚ, αλλά ακόµη δεν έχει αποφασίσει το ύψος του ποσού.
Βάζει χρήματα ο Ζολώτας
Αρχικά εµφανιζόταν αρνητικός στο ενδεχόµενο συµµετοχής του στην αύξηση µετοχικού κεφαλαίου, όντας ακόµη ενοχληµένος απ' όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τον ίδιο από µερίδα του Τύπου. Το τελευταίο διάστηµα είχε σειρά επαφών µε τον Ανδρέα Βγενόπουλο και φαίνεται πως πείστηκε εν τέλει να συµµετάσχει κι αυτός στην προσπάθεια που θα γίνει για να συγκεντρωθεί ένα ποσό, ικανό να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της UEFA. Το ύψος των χρηµάτων που θα βάλει δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά πιθανότατα θα είναι κοντά ή λίγο πιο κάτω από το ποσοστό του.
Υπάρχουν ελπίδες για Πατέρα
Από τον Δεκέµβριο του 2010, όταν παραιτήθηκε από την προεδρία της «πράσινης» ΠΑΕ, ο Νικόλας Πατέρας έχει επιλέξει να µείνει µακριά από τα του Παναθηναϊκού. Απέφυγε τις δηµόσιες τοποθετήσεις, απέσυρε τον εκπρόσωπό του από το ΔΣ και δεν ήθελε να έχει καµία σχέση µε τα διοικητικά της οµάδας. Το τελευταίο διάστηµα έχει δεχθεί αρκετές κρούσεις από τον Πολέµη αλλά και από άλλα µέλη της ευρύτερης Παναθηναϊκής οικογένειας για να συµµετάσχει στην επικείµενη αύξηση. Ούτε αυτός έχει αποφασίσει οριστικά, εντούτοις υπάρχουν ακόµη κάποιες ελπίδες για να µπει έστω και την ύστατη ώρα.
«Οχι» από μικρομετόχους
Σε ό,τι αφορά τώρα τους υπόλοιπους µικροµετόχους, είναι ξεκάθαρο πως τόσο ο Παναγιώτης Δάβαρης όσο και οι Γιώργος Νίκας και Γιάννης Ξυλάς δεν σκοπεύουν να συµµετάσχουν στην ΑΜΚ. Ο πρώτος άλλωστε το είχε ξεκαθαρίσει προ ολίγων εβδοµάδων, πως δεν θα µπει λόγω οικονοµικών δυσκολιών. Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει προσεγγίσεις και σε διάφορα άλλα µέλη της πρώην ΠΕΚ, τα οποία δεν συµµετείχαν το 2008 στην πολυµετοχικότητα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συµµετάσχουν κάποιοι εξ αυτών στη συγκεκριµένη κίνηση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: