Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τι χρειάζεται η ΓΓΑ χωρίς ...αθλητισμό;

Η απόφαση να χαριστεί το παλιό στάδιο Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό προέβλεπε την κατασκευή ενός σταδίου για τις ανάγκες του κλασικού αθλητισμού κάπου στην ίδια περιοχή, στο Ν. Φάληρο δηλαδή ή στο Μοσχάτο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τι χρειάζεται η ΓΓΑ χωρίς ...αθλητισμό;
Το στάδιο αυτό δεν έγινε ποτέ και ο στίβος βρέθηκε χωρίς ένα δικό του χώρο. Χθες ο γγΑ κ. Μπιτσαξής ανακοίνωσε ότι διαλύονται οι αθλητικοί χώροι στον Αγ. Κοσμά, στους οποίους περιλαμβάνεται προπονητήριο για τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού, οι ξενώνες όπου διαμένουν αθλητές, αλλά και τα γήπεδα προπόνησης των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.
Ο γγΑ δεν είπε τίποτε για το αν προβλέπεται η μεταφορά αυτών των εγκαταστάσεων και είμαι σίγουρος ότι δεν τόλμησε να θέσει τέτοιο θέμα. Πράγμα που σημαίνει ότι ένας αθλητικός «πνεύμονας» που χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια από επίσημους αθλητές αλλά και κάθε ηλικίας αθλούμενους εξαφανίζεται. Προχωράει, λοιπόν, η συρρίκνωση του αθλητισμού της χώρας με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς να συγκινείται κανείς.
Ηδη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο κ. Σεβαστής, δήλωσε ότι η αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας είναι στα πρόθυρα του «λουκέτου». Ο κ. Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, τρέχει και παρακαλάει για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των κολυμβητηρίων, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Το πρωτάθλημα της υδατοσφαίρισης εξελίσσεται σε παρωδία, με τις επαρχιακές ομάδες να μετακινούνται από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να παίζουν ως... γηπεδούχες! Εαν φτάσαμε στο σημείο από τα δισεκατομμύρια που εισπράττει ο ΟΠΑΠ να μην περισσεύουν ούτε τα χρήματα που απαιτούνται για τη στοιχειώδη επιβίωση του αθλητισμού, τότε δεν χρειάζονται πλέον ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις ούτε κι αυτή η ΓΓΑ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: