Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σαλπιγγίδης: "Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο"

Ο «Σάλπι», που ήταν έτσι κι αλλιώς από τα πρόσωπα του αγώνα λόγω της παρουσίας του και στην ομάδα του Παναθηναϊκού, πράος όπως συνήθως, έκανε λόγο για μία μεγάλη νίκη, τονίζοντας πάντως ότι όλα θα κριθούν στα play-off. Ο Σαλπιγγίδης σχολιάζει και την κίνηση του, να μην πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε εναντίον των «πράσινων».

Συνέντευξη στον Κυριάκο Κύρτσο

- Δημήτρη, ο ΠΑΟΚ έσπασε μία ακόμη αρνητική παράδοση, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ…
«Δεν σκεφτόμασταν έτσι πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Σίγουρα είναι σημαντικές οι παραδόσεις, όμως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να κερδίσουμε. Τα καταφέραμε και σαφώς είναι κάτι εξαιρετικό για εμάς, καθώς μία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα είναι πάντοτε πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ».

- Δύο νίκες στο ΟΑΚΑ σε 35 μέρες δεν είναι και ότι πιο καθημερινό για τον ΠΑΟΚ.
«Ναι, γι? αυτό και είπα πριν ότι πάντοτε είναι πολύ σημαντική μία νίκη στην Αθήνα επί ενός αντιπάλου, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ».

- Σας βοηθούν ψυχολογικά τέτοιου είδους νίκες, δεδομένου πως προερχόσασταν από ισοπαλία με τον Άρη και αποκλεισμό από το Europa League…
«Σίγουρα είναι μεγάλη τόνωση για όλους, όμως ο ΠΑΟΚ έχει πια μάθει να ζει με πολλά παιχνίδια και οφείλει σύντομα να αφήνει πίσω και αρνητικά αλλά και θετικά αποτελέσματα. Τώρα το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Έχουμε ακόμη δρόμο για το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό πετύχαμε κάποιον στόχο. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας για να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

- Πάντως ήταν φανερή η στεναχώρια από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Θέλατε πολύ να συνεχίσετε στο Europa League…
«Είναι λογικό αυτό. Όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι, γιατί νιώθαμε ότι είχαμε την δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Ήταν όμως όπως έχω πει ωραίο το ταξίδι αυτό και στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι να βρίσκεται και του χρόνου στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ώστε να ζήσει και άλλες σπουδαίες βραδιές».

- Θα ήθελες να σχολιάσεις κάτι για όσα γραφόταν την προηγούμενη εβδομάδα;
«Όχι τίποτα απολύτως. Δεν ασχολούμαι καν».

- Μετά το γκολ που πέτυχες στο ΟΑΚΑ, δεν πανηγύρισες και ξέρεις ότι σχολιάζετε κι αυτό…
«Το μόνο που θέλω να πω γι? αυτό το γεγονός είναι ότι στην ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι. Πάντα. Είναι θέμα αρχών. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω γιατί πιστεύω το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ και όχι ο Σαλπιγγίδης».metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: