Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πράσινα προβλήματα, αμέτρητα...!!

Τα θέματα που αφορούν αυτή την ώρα τον Παναθηναϊκό συνολικά είναι αμέτρητα, πολύ σοβαρά και χρειάζονται ιεράρχηση. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Πράσινα προβλήματα, αμέτρητα...
Η πρώτη εντός έδρας ήττα, συνδυάστηκε με τη πτώση της ομάδας από την κορυφή, έπειτα από δέκα σερί νίκες στο ΟΑΚΑ. Στην κρισιμότερη στιγμή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός πληρώνει (όπως αναμενόταν και έχει γραφτεί κατ επανάληψη σε τούτη τη γωνιά πως ήταν προφανές) τις απουσίες αναντικατάστατων- όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα- στελεχών του. Χωρίς Λέτο, Μπουμσόνγκ και Σιμάο είναι μία άλλη ομάδα. Πληρώνει επίσης την αγωνιστική πτώση καθοριστικών μονάδων, όπως ο Κατσουράνης, ο Κουίνσι, ο Ζέκα και ο Σαριέγκι. Σε αυτά προστέθηκε και η εχθρική διαιτησία του Βοσκάκη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν συνηθίζει να μην ασχολείται με τη διαιτησία. Το απέφυγε ωστόσο, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική δίωξη που του έχει ασκηθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Τρίτο ζήτημα ο Λέτο! Ο Αργεντινός, σύμφωνα με την άμεση πληροφόρηση του pamesports.gr το απόγευμα (5/3), δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμος για τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η επίθεση του Παναθηναϊκού χωρίς τον Αργεντινό είναι εντελώς διαφορετική και μπλοκάρεται εύκολα, όταν καλούνται να τον αντικαταστήσουν άλλοι. Με τον ΠΑΟΚ την μπλόκαρε ευκολότερα ωστόσο ο ίδιος ο Φερέϊρα που άφησε εκτός στο πρώτο ημίχρονο τον Τοτσέ, τον μοναδικό σέντερ φορ που έχει.

Τέταρτο θέμα κατά συνέπεια τα λάθη του προπονητή. Ο Πορτογάλος είναι εργατικός, δουλεύει ακατάπαυστα και σωστά εκτιμάται από τους παίκτες του γιατί επικοινωνεί μαζί τους πολιτισμένα, αλλά κάνει λάθη και αυτός. Δείχνοντας κάποιες φορές ότι δεν έχει καθαρό μυαλό στα δύσκολα. Οι κινήσεις του σε ματς «ανάποδα», δεν ...ίσιωσαν τη φόρα του Παναθηναϊκού ποτέ. Όπως στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στο κύπελλο, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, που από σύμπτωση και λόγω του ενθουσιασμού του Καπίνο δεν προέκυψε άλλη ήττα και φυσικά στη Λειβαδειά. Η μία και μοναδική του επιλογή που έσωσε στο τέλος την παρτίδα, ήταν η αλλαγή του Τοτσέ στο Αγρίνιο, που έδωσε ένα βαθμό με γκολ στις καθυστερήσεις. Η δύναμη του Παναιτωλικού ωστόσο δεν αποτελεί σοβαρό κριτήριο για την αντίδραση του προπονητή και των παικτών του Παναθηναϊκού.

Ζήτημα τελευταίο, ίσως το πιο σημαντικό. Η σωτηρία της ΠΑΕ και της ομάδας! Η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή (9/3) Γενική Συνέλευση των μετόχων έχει ιστορικό χαρακτήρα. Καθώς οι μέτοχοι θα κληθούν να επικυρώσουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15.000.000 ευρώ. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν θα εκπροσωπηθεί ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ασχολείται. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία λόγω της απουσίας έστω εκπροσώπου του, η ΓΣ θα επαναληφθεί, μόλις δύο 24ωρα πριν από τον τελευταίο έλεγχο της UEFA. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές παικτών- προπονητών, μένουν στην άκρη για την ώρα, χάρη στις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Γόντικα. Την ίδια στιγμή τα μέλη του ΔΣ ετοιμάζουν τις παραιτήσεις τους, καθώς σε περίπτωση ευρωπαϊκού αποκλεισμού θα κληθούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να ευθύνονται γι αυτές.

Εκτιμάται πάντως πως στη νέα εξέταση της 31ης Μαρτίου ο Παναθηναϊκός θα γλυτώσει τον οριστικό Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Η ΠΑΕ θα εξεταστεί για τελευταία φορά στις 30 Ιουνίου, οπότε θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα η αδειοδότηση της ομάδας.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: