Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

"Μέλι γάλα" μεταξύ ΕΠΟ και Πολιτείας...!!

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στην Πολιτεία και την ΕΠΟ έληξε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (6/3). Οι δύο πλευρές τα «βρήκαν» στο περιβόητο θέμα του αυτοδιοίκητου, ρύθμισαν τις σχέσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την ΕΠΟ και έτσι αποσύρθηκε οριστικά ο «μπαμπούλας» της FIFA και ο κίνδυνος τιμωρίας των ελληνικών ομάδων (αλλά και της εθνικής) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...
"Μέλι γάλα" μεταξύ ΕΠΟ και Πολιτείας...
Οπως προέκυψε από τις δηλώσεις που έγιναν, η ΕΕΑ διατηρεί τον ελεγκτικό της ρόλο, σε θέματα ανομίας και διαφθοράς και θα εισηγείται τις ποινές στην ΕΠΟ. Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι που θα τις επιβάλλει, ωστόσο δεν θα είναι αυτές που είχε ανακοινώσει πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά άλλες, σαφώς αυστηρότερες - όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μπιτσαξής - και οι οποίες θα γίνουν γνωστές προσεχώς.
«Βρήκαμε μια λύση που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, που να ομονοεί για το αυτοδιοίκητο το ποδόσφαιρο με την πολιτεία», σχολίασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.
Και πρόσθεσε για το θέμα της ΕΕΑ: «Αυτό που ενδιαφέρει και τα δύο μέρη και εμάς και το κράτος είναι να εντείνονται οι έλεγχοι, από οποιονδήποτε φορέα και αν γίνεται αυτό και να είναι σωστοί. Και αυτό κάνουμε με διατάξεις και δικές μας και του νόμου. Η ΕΠΟ θα επιβάλλει τις ποινές, αυτό είναι το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: