Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Mε δουλειά και πείσμα!!

Ιούνιος 1991. Στην ορεινή Νάξο έρχεται στον κόσμο ο ανιψιός του καλύτερου -κατά γενική ομολογία- κεντρικού αμυντικού εκείνης της εποχής στην Ελλάδα.
Mε δουλειά και πείσμα
Αν και η ΑΕΚ δεν τα είχε πάει καλά εκείνη τη σεζόν έχοντας τερματίσει στην 3η θέση και 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ο... θείος φύλαγε τα καλύτερα δώρα για την επόμενη τριετία.
Οσο μεγάλωνε ο μικρός Κώστας, η ΑΕΚ κατακτούσε τον έναν τίτλο μετά τον άλλον παίζοντας παράλληλα και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αν και δεν μπορούσε να αντιληφθεί ακόμα τον χώρο του ποδοσφαίρου, αποτελούσε μέλος της «Ενωσης». Και όσο περνούσαν τα χρόνια κι εκείνος μεγάλωνε, ο Στέλιος Μανωλάς δεν παρέλειπε να του πηγαίνει στο σπίτι φανέλες της ομάδας.
Υπήρχε περίπτωση να... αλλαξοπιστήσει; Φορώντας τη φανέλα του θείου του έπαιζε μπάλα στις αλάνες του νησιού και ευελπιστούσε κάποια στιγμή να έχει το νούμερο «4» στην πλάτη του και σε κάποιο παιχνίδι της ΑΕΚ. Τα καλοκαίρια ο διάσημος θείος συζητούσε με τις ώρες μαζί του και τον συμβούλευε για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, ενώ δεν παρέλειπε να τον βλέπει να παίζει ποδόσφαιρο μαζί με τα φιλαράκια του.
Το «κιτρινόμαυρο»... αίμα κυλούσε για τα καλά στις φλέβες του και παρά τη μικρή του ηλικία δεν παρασύρθηκε από τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του 2000. Στα 15 του χρόνια είχε φτάσει η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο πατέρας του εγκατέλειψε τη δουλειά του στη Νάξο και παίρνοντας μετάθεση στην Αθήνα (εφοριακός γαρ) συνόδευσε τον γιο του στην πρωτεύουσα, προκειμένου να ενταχθεί στις υποδομές της ΑΕΚ.
Αν και οι Σαβέφσκι, Κόλα δεν ήταν και τόσο θετικοί για τον Μανωλά, εκείνος έσκυψε το κεφάλι και ξεκίνησε τη σκληρή δουλειά. Οπως ακριβώς του είχε πει ο θείος του: «Να δουλεύεις σκληρά και να μιλάς λίγο...». Μάλιστα το προπονητικό δίδυμο των ακαδημιών της ΑΕΚ είχε πει τότε ότι «δεν κάνει ούτε για τη δεύτερη ομάδα βασικός». Πώς, λοιπόν, να μην πεισμώσει μετά;
Ζήτησε να δοκιμαστεί στον Θρασύβουλο του Σάκη Τσιώλη. Πρώτος στα εργομετρικά και αμέσως συμβόλαιο συνεργασίας! Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο σε πέντε ματς στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν, αλλά, έχοντας προσωπικό γυμναστή, δούλεψε πολύ το σώμα του και παρουσιάστηκε έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Ο θείος του ανέλαβε να τον πάει στην ΑΕΚ, αν και στην αρχή ήθελε να ξεκινήσει την καριέρα του από τα χαμηλά. Ομως, από τη στιγμή που πήγαινε από το καλό στο καλύτερο εισηγήθηκε την απόκτησή του. Στις 16 Ιουνίου 2009 και μόλις δύο μέρες μετά την ενηλικίωσή του (σ.σ.: γεννημένος στις 14/6/1991) υπογράφει τριετές -κλιμακωτό- συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Μόνο που θα έπρεπε να περιμένει λίγο μέχρι να φορέσει τη φανέλα με το αγαπημένο του «4» στην πλάτη, μιας και το είχε «καπαρωμένο» εκείνη την περίοδο ο Ζεράλδο Αλβες.
Μπορεί να... άργησε λίγο το ντεμπούτο του, αλλά στις 13 Μαρτίου 2010 παίρνει το βάπτισμα του πυρός από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Καβάλα (3-0), ενώ το πρώτο του γκολ θα το σημειώσει απέναντι στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ (19/5/2010) εκείνης της σεζόν (2-1 η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ).
Εκτοτε ήρθε και η καθιέρωση. Ηταν βασικός και αναντικατάστατος στο ρόστερ της ΑΕΚ και μετά τη φυγή του Αλβες οι φίλοι της «Ενωσης» είδαν και πάλι στην κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο «4» να αναγράφεται το όνομα... Μανωλάς.
Πέρυσι
Τρακάρισμα χωρίς συνέπειες
Τον... χάρο με τα μάτια του είχε δει ο Κώστας Μανωλάς τον περσινό Ιανουάριο. Αν και δεν ευθυνόταν για το ατύχημα, ο νεαρός αμυντικός τράκαρε το σπορ αυτοκίνητο που είχε αγοράσει από τον συμπαίκτη του Ν. Καράμπελα, ευτυχώς χωρίς να πάθει το παραμικρό. Το διθέσιο αυτοκίνητο που οδηγούσε εκείνη την περίοδο ο 21χρονος ποδοσφαιριστής καταστράφηκε ολοσχερώς!
Προτίμηση
Ινδαλμα ο Ρίο, όχι ο θείος!
Με το που πάτησε το πόδι του στους Θρακομακεδόνες, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπερδευόταν και νόμιζε ότι προπονούσε ακόμα τον... θείο του! «Γενικά με φωνάζουν όλοι... Στέλιο στην ΑΕΚ. Απ' ό,τι μου έχουν πει, έχουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού μας και ίσως ο κύριος Μπάγεβιτς να μπερδεύεται», είχε πει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε. Πάντως το ποδοσφαιρικό του είδωλο δεν είναι ο Στέλιος Μανωλάς, αλλά ο... Ρίο Φέρντιναντ.
Προπονητές
Αγαπημένοι Ντούσαν και Χιμένεθ
Μπάγεβιτς και Χιμένεθ αποτελούσαν τους αγαπημένους προπονητές του Κώστα Μανωλά. Μάλιστα έχει μείνει αποτυπωμένη η εικόνα να αφιερώνει το γκολ στη Ν. Σμύρνη στον Ισπανό τεχνικό. Αντίθετα, οι σχέσεις του με τον Ν. Κωστένογλου δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, με αποκορύφωμα την άρνησή του να... γυαλίσει τα παπούτσια των παλιών, όπως επίσης και η ένστασή του σε μια προπόνηση που ήθελε να εκτελέσει εκείνος ένα πέναλτι αντί του Σιαλμά.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: