Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μασάδο: «Έχουμε συνοχή πλέον»

Μασάδο: «Έχουμε συνοχή πλέον»
Στην αγωνιστική ανάταση του Άρη και στη συνοχή που έχει αποκτήσει, από τη μέρα που ανέλαβε, αναφέρθηκε ο Μανουέλ Μασάδο.

Ο τεχνικός των «κιτρίνων» τόνισε πως στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανουέλ Μασάδο στην εκπομπή της Nova η «Ώρα των πρωταθλητών»:

Αρχικά μίλησε για το ζητούμενο στον αγωνιστικό χώρο: «Χωρίς να θέλω να είμαι διπλωμάτης θα πω πως είναι οι τρεις βαθμοί το ζητούμενο. Όταν παίζεις καλά, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις το παιχνίδι. Χρειάζεται και ποιότητα και νίκες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή της εικόνας του Άρη: «Όπως είπατε είναι λογικό οι ομάδες να χτίζονται στην προετοιμασία, όπου η ομάδα είναι λευκό χαρτί και δίνεις την ταυτότητα που θέλεις να δώσεις την ομάδα. Στη μέση της χρονιάς το χαρτί είναι γραμμένο από άλλον. Έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε την τακτική της ομάδας και έχουμε πείσει τους παίκτες πως εμείς πρέπει να είμαστε ένα κομμάτι που πρέπει να δώσει λύσεις στην ομάδα και όχι να αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του προβλήματος. Έχουμε συνοχή πλέον στην ομάδα.

Το έργο μας ήταν δύσκολο από την αρχή και το ξέραμε. Όταν αναλάβαμε την ομάδα βρισκόταν στους 11 βαθμούς πίσω από την πέμπτη θέση. Τώρα έχουμε κλείσει την ψαλίδα από τον Ατρόμητο και πλέον έχουμε στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια με δύσκολο πρόγραμμα. Θα πρέπει να έχουμε συγκομιδή βαθμών σε όλα τα ματς και αν έχουμε μείνει κοντά στους αντιπάλους μας, τότε θα έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη θέση στα πλέι οφ
».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δεν θέλω να γίνω κουραστικός, αλλά θα επαναλάβω ότι από τη μέρα που κάθισα στον πάγκο ου Άρη ήταν το χειρότερο πρώτο μισάωρο του Άρη. Έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, γιατί αρκετοί παίκτες είχαν κούραση από ταξίδια και τραυματισμούς. Έπρεπε να αλλάξουμε την τακτική μας, χάσαμε την υπομονή μας, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και αν ήταν καλύτερη στην τελική προσπάθεια ήταν ίσως δίκαιο να πηγαίναμε στα αποδυτήρια με 0-1, 0-2. Είδαμε όμως τα λάθη μας και τα ξεκαθαρίσαμε στους παίκτες όπως και το τι έπρεπε να κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο στο δεύτερο ημίχρονο, από την στιγμή που εμείς είχαμε την δυνατότητα να είμαστε αποτελεσματικοί και η ΑΕΚ όχι, τότε ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».

Για το εάν μίλησε με τους άλλους Πορτογάλους τεχνικούς που εργάζονται στην Ελλάδα πριν πάρει την απόφαση να έρθει στη χώρα μας: «Όταν είχα την πρόταση από τον Άρη, επικοινώνησα και με τον Φερνάντο Σάντος και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που μου έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για να κάνω το πρώτο βήμα. Εγκλιματίστηκα στην χώρα αμέσως, καθώς πέρα από τη γλώσσα, δεν διαφέρει πολύ από αυτές των Πορτογάλων. Δεν είχα πρόβλημα να έρθω στην Ελλάδα παρά την κρίση, γιατί δεν διαφέρει από την κρίση στην χώρα μου, καθώς έχουμε πλέον κοινά προβλήματα. Ο Έλληνας ζει το ποδόσφαιρο έντονα και με πάθος και με τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο, βλέπει και όλα τα άλλα πράγματα στην κοινωνία. Με αυτή την ηρεμία δεχτήκαμε και τον τρόπο που κέρδισε η Ελλάδα το κύπελλο και για το λόγο αυτό την χειροκροτήσαμε».

Για το εάν σκέφτεται ήδη για την επόμενη χρονιά: «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει να προτρέχω κι έτσι δεν ξέρω τι θα κάνω μετά το τέλος της χρονιάς. Ζω για το τώρα και πλέον πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει βελτιωθεί, αλλά ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Ο κόσμος αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την ομάδα, θέλουμε να μας στηρίζουν και όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να βρούμε τη “χρυσή τομή”».

Για την αποχή των παικτών από την προπόνηση της Δευτέρας και τα προβλήματα στον Άρη: «Σήμερα ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα για το δικό μου το έργο, αλλά δεν θέλω να ανακατεύομαι σε ξένα χωράφια. Οι παίκτες έχουν την άποψή τους και είναι σεβαστή, αλλά καταλαβαίνω πως αυτή η “σύγκρουση” παικτών και διοίκησης δεν μου επέτρεψαν να δουλέψω με τους παίκτες μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: