Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μάθε, παιδί μου, άμυνα…!

«Το’ βαλες; Το’ φαγες». Κάπως έτσι πάει το έργο φέτος στον Παναθηναϊκό που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα παιχνίδια όταν προηγείται στο σκορ. «Ντου στα Αποδυτήρια» μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά. Πώς το έλεγε η διαφήμιση; «Το’ βλεπες; Το’ παιξες». Κάπως έτσι πάει φέτος η δουλειά και στον Παναθηναϊκό. «Το’ βαλες; Το’ φαγες». Τι πράγμα είναι αυτό; Ακόμα και με τον Πλατανιά για το κύπελλο παραλίγο να ισοφαριστεί σε ένα δικό του παιχνίδι.
Είναι δυνατόν να έχεις κάνει το 2-0, να παίζεις στην έδρα σου, ο αντίπαλός σου να μην μπορεί να σε απειλήσει σοβαρά με εξαίρεση κάνα, δυο φάσεις και στο τέλος να γλιτώνεις στο παρά τρίχα το 2-2;
Η τριπλή ευκαιρία
Στο 82 κάνει το 2-1 ο Πλατανιάς και στο τελευταίο λεπτό έχει την τριπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα μπορεί να περάσει και μισό – μηδέν στην ρεβάνς, αφού το εκτός έδρας γκολ μετράει σαν διπλό, όπως λέγαμε παλιά.
Δεν κρατάει το σκορ
Δεν γίνονται αυτά. Και δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά. Συνέχεια συμβαίνει φέτος το ίδιο πράγμα. Και ειδικά στο ΟΑΚΑ. Τόσους και τόσους βαθμούς έχει πετάξει ο Παναθηναϊκός επειδή δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ και δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το αποτέλεσμα όταν προηγήθηκε.
Προηγήθηκε, αλλά…
Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Στο Παναθηναϊκός – ΠΑΣ προηγήθηκαν οι πράσινοι και ισοφάρισε ο Ντε Βινσέντι. Στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος ξανά μανά έγινε το 1-0 κι έκανε μετά το 1-1 ο Ιγκλέσιας. Στο Παναθηναϊκός – Άρης το 1-1 το έκανε ο Γιαννιώτας.
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι πράσινοι προηγήθηκαν, αλλά ο Τζιμπούρ έκανε το 1-2 και μετά ισοφάρισαν πάλι οι γηπεδούχοι. Και είχαμε, βέβαια, και το πρόσφατο ματς με τον Λεβαδειακό. 1-0 ο Παναθηναϊκός, 1-2 τελικό σκορ.
Ο «αμυντικός» Φάμπρι
Όπως, βέβαια, και με τον Πλατανιά η αγωνιστική συμπεριφορά ήταν πάνω – κάτω ίδια. Και γι’ αυτό το 2-0 λίγο έλειψε να γίνει 2-2. Δεν ήθελε και πολύ.
Απ’ αυτή την άποψη, λοιπόν, το ότι ο Φάμπρι θεωρείται «αμυντικός» προπονητής δεν είναι κακό. Κάποτε, δηλαδή, πρέπει να μάθει και να αμύνεται ο φετινός Παναθηναϊκός, που είναι εντελώς σορολόπ στα μετόπισθεν.
Την καρδάρα με το γάλα
Και άμυνα δεν είναι μόνο οι τέσσερις πίσω. Είναι όλη η ομάδα. Γι’ αυτό και μιλάμε για αμυντική λειτουργία. Ετσι όπως πάει, πάντως, μέχρι τώρα, συνέχεια χύνει την καρδάρα με το γάλα. Δεν γίνεται κάθε φορά να βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο έργο θεατές. Να προηγείται και μετά να παθαίνει ζημιές με τον άλφα ή βήτα τρόπο.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: