Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Tι προσπαθεί να κάνει ο Μουρίνιο;

Ο Μιχάλης Τσόχος αναρωτιέται αν είναι τόσο απλό όπως νομίζουν όλοι, ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει την αποζημίωση των 20 εκατ. ευρώ, ή αν ετοιμάζει κάτι άλλο...
Δεν τα έβαλε με έναν παίκτη. Τα έβαλε με ολόκληρο το οικοδόμημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Διότι ο Κασίγιας δεν είναι απλά ένας παίκτης. Είναι με πολύ μεγάλη διαφορά το αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Για την ακρίβεια, ίσως το μοναδικό αγαπημένο παιδί όλων των οπαδών. Είναι επιπλέον το αγαπημένο παιδί της διοίκησης.
Και ο Μουρίνιο αποφασίζει να τα βάλει μαζί του. Για αγωνιστικούς λόγους υποστηρίζει ότι το κάνει και προσπαθεί να πείσει όλη την οικουμένη ότι θεωρεί ισάξια του Κασίγιας, τον Αντάν. Αστεία πράγματα.
Ολοι πίσω από αυτή την κίνηση, θεωρούν ότι κρύβεται η πρόθεση του Μουρίνιο να απολυθεί και να λάβει την αποζημίωση των 20 εκατ. ευρώ. Βλέπετε αν φύγει μέσα στη χρονιά πρέπει να πάρει 20 εκατ. ευρώ αποζημίωση, αν φύγει στο τέλος θα πάρει μόλις 5 εκατ. ευρώ.
Είναι όμως τόσο απλό; Παίζει ο Μουρίνιο με το όνομά του, την υστεροφημία του και ενδεχομένως την καριέρα του για τα λεφτά. Μήπως άλλωστε του λείπουν;
Ο Μουρίνιο δεν κάνει ποτέ κάτι στην τύχη. Αρα δεν τα έχει βάλει και με τον Κασίγιας τυχαία. Το αντίθετο. Προσωπικά πιστεύω ότι μετράει τις δυνάμεις του. Βλέπει μέχρι που τον παίρνει. Μέχρι πόσο πολύ μπορεί να το χοντρύνει.
Πριν λίγες ημέρες και πριν προκύψει το ζήτημα με τον Κασίγιας, βγήκε πριν τη σέντρα του αγώνα με την Ατλέτικο στο κέντρο του γηπέδου και περίμενε να δει πώς θα αντιδράσει το κοινό. Θα τον αποδοκιμάσει ή θα τον χειροκροτήσει; Τον χειροκρότησε. Το πρώτο τεστ το πέρασε επιτυχημένα. Τώρα πάει για το επόμενο. Τα βάζει με την... ιερή αγελάδα της ομάδας. Δεν θέλει να φάει τον Κασίγιας, θέλει να δείξει σε όλους ότι ο Μουρίνιο είναι πάνω από όλους και όλα. Πάνω και από το αγαπημένο παιδί της κερκίδας και της διοίκησης.
Αν του περάσει και αυτό τότε θα μείνει και μετά το καλοκαίρι στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι ο δικός του λόγος είναι νόμος. Αν δεν του περάσει και τα πιο δύσκολα αποδυτήρια του κόσμου τον... καταπιούν, τότε το καλοκαίρι θα αποχωρήσει για άλλες πολιτείες.
Πριν από όλα αυτά υπάρχει βέβαια και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν το πάρει έφυγε, διότι θα είναι απολύτως επιτυχημένος, ενώ αν το χάσει δεν πάει πουθενά. Πιθανό. Από την άλλη ίσως και να έχει καταλάβει ότι έτσι όπως έχει χαθεί ο έλεγχος το να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολο και ετοιμάζει είτε την ηρωϊκή του έξοδο, είτε ακόμη περισσότερο το περιβάλλον στο οποίο θα δουλέψει και την επόμενη χρονιά.
Και επειδή αν δεν το πάρει δεν πάει πουθενά, προχωρά τώρα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για να πάρουν όλοι το μήνυμα εντός και εκτός της ομάδας ότι ΕΝΑ είναι το αφεντικό στη Μαδρίτη και είναι ΑΥΤΟΣ. 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: