Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Το πάθημά τους… το μάθημά του

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» 2-0 του Φωστήρα για το Κύπελλο Ελλάδας και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Το πάθημα του Πανιωνίου από τον Φωστήρα φαίνεται ότι έγινε… μάθημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους παίκτες της ομάδας να μπαίνουν πιο… υποψιασμένοι στο γήπεδο.

Οι Γιαννιώτες ήξεραν τις δυσκολίες της αναμέτρησης με τον «φονέα» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους, παρά το ότι αγωνίζεται στην Football League 2 και πήραν τη νίκη 2-0, που τους δίνει σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Φωστήρας μπήκε δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε τα ηνία του αγώνα και επέβαλλε τον ρυθμό του. οι Γιαννιώτες δημιούργησαν ευκαιρίες και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 41ο λεπτό, όταν ο Τσουκαλάς έκανε πολύ ωραία κίνηση από τα αριστερά σύγκλινε, έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μπότου, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Ο ΠΑΣ πίεσε από την αρχή του δευτέρου μέρους και έφτασε στο 2-0 στο 48’ με τον Ντε Βινσέντι να σκοράρει με προβολή μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν και ένα τρίτο τέρμα, ώστε να… καθαρίσουν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση, ωστόσο, οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Tαμπάσης, Λίλα, Τσουκαλάς, Οικονόμου, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Ντάσιος, Βίλα, Νικλητσιώτης, Γεωργίου, Μιχαήλ

Φωστήρας (Κώστας Ψυρρόπουλος): Μπότος, Μπιλίτσης, Πενταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας, Τασούλης, Βαβάτσικος, Μπούκουρης, Κούτρος, Κάμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: