Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μπλάτερ:"Να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Σκληρά μέτρα με την αφαίρεση βαθμών από ομάδες, πρότεινε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ με αφορμή την τελευταία υπόθεση της Τσέλσι με τον Γκαέλ Κακουτά που είχε ως αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους.

Με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι θα αποτρέψουν άλλες ομάδες να προβούν σε ανάλογες ενέργειες ενώ πρότεινε ανάλογη τιμωρία και σε περιπτώσεις επεισοδίων αλλά και κρουσμάτων ρατσισμού.

"Είναι τόσο σωστό όταν μιλάμε να αφαιρέσουμε βαθμούς. Κάποια στιγμή υπήρξε θέμα στην Ελβετία γιατί οι δύο ομάδες που ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, η Βασιλεία και η Ζυρίχη δεν είχαν καλή συμπεριφορά.Τελικά τιμωρήθηκαν με αγώνες χωρίς θεατές και ρώτησαν την γνώμη μου.

Η γνώμη μου είναι το να δώσει ένα αγώνα χωρίς θεατές, είναι σαν να τιμωρείς το ποδόσφαιρο. Δεν τιμωρείς τους συλλόγους", είπε πιο χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:"Είπα ότι εγώ θα αφαιρούσα ένα βαθμό από κάθε ομάδα και μετά τα σταματούσε και δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Το καλύτερο είναι η αφαίρεση βαθμών.

Για παράδειγμα για ρατσισμό υπάρχει πρόστιμο 100.000 ή 200.000 λιρών και πάντα βρίσκεται κάποιος να το πληρώσει. Όμως αν αφαιρεθούν βαθμοί θα είναι ένα παράδειγμα. Οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να βρουν το θάρρος να το κάνουν αυτό για να σταματήσει. Πρέπει να τους ακουμπήσουν εκεί που πονάνε. Αφαίρεση βαθμών και μετά θα σταματήσει".

Τέλος για την τελευταία υπόθεση με την Τσέλσι και τον Κακουτά, είπε:"Μπορώ να πω ότι υπάρχουν ομάδες που κοιτούν τα βιβλία τους και άλλες που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι κάποιος παίκτης δεν έχει συμβόλαιο μαζί τους, είναι ακόμη ερασιτέχνης για να είναι σίγουρες ότι βρίσκονται κάτω από το καθεστώς που ισχύει για τους νεαρούς παίκτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: