Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

7ος όμιλος: Σε θέση ισχύος η Σερβία


Ο Ροζέτι αποβάλλει τον Γιορίς μόλις στο 9ο λεπτό Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, Σερβία και Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι "τρικολόρ" έμειναν με δέκα παίκτες μόλις στο 9' αφού ο τερματοφύλακάς τους Γιορίς είδε την κόκκινη κάρτα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (13') ο Μιλίγιας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ υπέρ των γηπεδούχων, όμως ο Ανρί κράτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του μέσα στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης, αφού στο 31' έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν και αυτοί το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λάζοβιτς στο 90'. Με την ισοπαλία αυτή, η Σερβία διατήρησε το +4 από την διώκτριά της Γαλλία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε...

Ισόπαλη με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-1) έληξε και η αναμέτρηση της Ρουμανίας με την Αυστρία. Οι γηπεδούχοι "κόβωντας" τους δύο βαθμούς από τους αντιπάλους τους, ουσιαστικά του ψαλίδισαν τις ελπίδες να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση από τη Γαλλία.

Tη χαρά της νίκης γεύτηκαν και πάλι μετά από πολλά χρόνια τα Νησιά Φερόε. Επικράτησαν με 2-1 της Λιθουανίας και έφτασαν τους 4 βαθμούς στον όμιλο (είχαν πάρει ισοπαλία από τους Αυστριακούς εντός έδρας), Παρόλα αυτά παρέμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
  • Φερόε Νήσοι - Λιθουανία 2-1
    (15' Όλσεν, 35' Χάνσεν - 23' Ντανιλεβίτσιους)

  • Ρουμανία - Αυστρία 1-1
    (54' Μπουκούρ - 82' Σχίεμερ)

  • Σερβία - Γαλλία 1-1
    (13' πεν. Μιλίγιας - 31' Ανρί)
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: