Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

5ος όμιλος: Η Βοσνία το πάνω χέρι


Σκόραρε ο Χοβσεπιάν Η Τουρκία αν και προηγήθηκε μέσα στη Βοσνία, δεν κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη και έτσι οι ελπίδες της για πρόκριση ψαλιδιστήκαν περισσότερο. Οι γηπεδούχοι με την ισοπαλία που κατέκτησαν (1-1) διατήρησαν τους τέσσερις βαθμούς από τη γείτονα χώρα μας και έτσι διατήρησαν τα όνειρα για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Ο Εμρέ άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό, ωστόσο ο Σαλίχοβιτς στο 25' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο 68'.

Οκτώ στα οκτώ για την Ισπανία

Η Ισπανία νίκησε την Εσθονία με 3-0 και διατήρησε το απόλυτο σε οκτώ παιχνίδια, διευρύνοντας παράλληλα τη διαφορά από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στους οκτώ βαθμούς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει ήδη προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1-0 έκανε στο 33 ο Φάμπρεγκας, ενώ τα υπόλοιπα δύο τέρματα επιτεύχθηκαν στα τελευταία οκτώ λεπτά, με τους Καθόρλα, Μάτα να βρίσκουν δίχτυα στο 82' και στο 90' αντίστοιχα.


Πρώτη νίκη για την Αρμενία

Η Αρμενία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι ουραγών του πέμπτου ομίλου, καθώς επικράτησε του Βελγίου με 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Βελγίου στην ιστορία του από την Αρμενία εκτός έδρας, καθώς σε πέντε παιχνίδια -επίσημα και φιλικά- μετρούσε ισάριθμες νίκες.

Η Αρμενία στο 23'πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γκοχάι, ο οποίος εννιά λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Γιαβρουιάν, ενώ το 2-0 έγραψε ο Χοβσεπιάν στο 51'. Το μόνο που κατάφερε να κάνει το Βέλγιο ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Βαν Μπούιτεν.

Αρμενία - Βέλγιο 2-1
(23' Γκοχάι, 51' Χοβσεπιάν - 90' Βαν Μπούιτεν)

Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Τουρκία 1-1
(25' Σαλίχοβιτς - 4' Εμρέ)

Ισπανία - Εσθονία 3-0
(33' Φάμπρεγκας, 82' Καθόρλα, 90' Μάτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: