Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

4ος όμιλος: Και τώρα δύο τους...


Τίχινεν και Ριτζμπέργκερ σε φάση από το παιχνίδι Λιχτενσταιν-Φινλανδία Η Γερμανία νίκησε εύκολα το Αζερμπαϊτζάν με 4-0 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου. Πλέον πάει την επόμενη αγωνιστική στη Ρωσία στο ντέρμπι κορυφής για δύο αποτελέσματα, όπου θα της εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι διαιτητής ήταν ο Τάσος Κάκος, ο οποίος δεν τα πήγε καλά αποβάλλοντας άδικα τον Αμπάσοβ στο 50'.

Στο 14' ο Μπάλακ με πέναλτι πέτυχε το 1-0, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κλόζε πέτυχε δύο γκολ (55, 66'), αλλά κυνήγησε το χατ τρικ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με Κλίνσμαν και Φέλερ που έχουν σκοράρει 47 φορές. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ποντόλσκι στο 71'.

Πέρασε από την Ουαλία η Ρωσία

Η Ρωσία έκανε το καθήκον της και νίκησε στην Ουαλία εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση και παράλληλα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική. Το σύνολο του Χίντινγκ άνοιξε το σκορ στο 36' με τον Σέμσοφ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 54' με τον Κόλινς. Στα τελευταία λεπτά η Ρωσία πέτυχε δύο γκολ με τους Ιγκνιάσεβιτς (72'), Πβλιουτσένκο (90') και πήρε το τρίποντο που αναζητούσε.


Αυτοκτόνησε η Φινλανδία

Από τη στιγμή που η Φινλανδία δεν μπόρεσε να νικήσει το Λιχτενστάιν (1-1) τότε δεν δικαιούται να κάνει όνειρα για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Σκανδιναβοί έχασαν και μαθηματικά το τρένο για τη Νότια Αφρική.

Ο Λιτμάνεν με πέναλτι στο 73' έδειξε να σώνει την παρτίδα φια τους φιλοξενούμενους, αλλά το Λιχνενστάιν δύο λεπτά αργότερα με τον Πολβερίνο ισοφάρισαν σε 1-1. Αυτό ήταν και το δεύτερο τέρμα και ο δεύτερος βαθμός του Λιχνενστάιν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Λιχτενστάιν - Φινλανδία 20:30
(73' Πολβερίνο - 75' Λιτμάνεν πεν.)

Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν 4-0
(14' πεν. Μπάλακ, 55', 66' Κλόζε, 71' Ποντόλσκι)

Ουαλία - Ρωσία 1-3
(54' Κόλινς - 36 Σέμσοβ, 72' Ιγκνιάσεβιτς, 90' Πβλιουτσένκο )

Δεν υπάρχουν σχόλια: