Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

3ος όμιλος: Η Τσεχία διέλυσε το Σαν Μαρίνο


Ο Μίλαν Μπάρος σκοράρει σε βάρος της Δανίας Η Τσεχία επικράτησε του Σαν Μαρίνο με 7-0 και πλησίασε στους δύο βαθμούς τη Βόρειο Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι νικητές χρειάζονται μία σειρά από ευνοϊκά για εκείνους αποτελέσματα για να συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκριση στα τελικά. Για το Σαν Μαρίνο αυτή ήταν η ένατη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γίρανεκ που σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτελεί μεταγραφικό στόχο του παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Ο Ρουί Μπάρος άνοιξε το σκορ για την Τσεχία στο 28' λεπτό, ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τόσο τα τέρματα της ομάδος του, όσο και τα προσωπικά του, "καθαρίζοντας" έτσι από νωρίς τη νίκη για τους γηπεδούχους. Ωστόσο ο άσος της Γαλατασάραι δεν έμεινε εκεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ολοκλήρωσε το χατ τρικ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν και το 2000ο τέρμα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σβέρκος ήταν ο παίκτης που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Μπάρος ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 47', ωστόσο το σόου του Μπάρος συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου στο 66' σημείωσε το τέταρτο του τέρμα. Το 6-0 έγραψε ο Νέσιντ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις ο Σβέρκος διαμόρφωσε το 7-0.

Κοντά στην πρόκριση η Σλοβακία

Η Σλοβακία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τη Βόρεια Ιρλανδία και βρίσκεται μία ανάσα από τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού διεύρυνε τη διαφορά από τους υπόλοιπους στους πέντε πόντους. Μπορεί την επόμενη αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σλοβενία να πανηγυρίσει και την πρόκριση.

Σέστακ και Ολόσκο ήταν οι παίκτες που σκόραραν και βοήθησαν την ομάδα τους για να περάσουν νικηφόρα από την Βόρειος Ιρλανδία.

Νίκησε και ελπίζει η Σλοβενία

Η Σλοβενία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Πολωνίας και την πέταξε εκτός διεκδίκησης μίας θέσης που οδηγεί στη Νότια Αφρική, ενώ παράλληλα έπιασε στη δεύτερη θέση τη Βόρειος Ιρλανδία. Γα τους ηττημένους αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Ζεβλάκοφ του Ολυμπιακός και ο Γερέιρο της ΑΕΚ. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς και Μπίρσα.


  • Τσεχία - Σαν Μαρίνο 7-0
    (28', 44' 45' πεν., 66' Μπάρος, 47' 90' Σβέρκος, 86' Νεσίντ)

  • Βόρειος Ιρλανδία - Σλοβακία 0-2
    (15' Σέστακ, 67' Ολόσκο)

  • Σλοβενία - Πολωνία 3-0
    (13' Ντέντιτς, 45' Νοβάκοβιτς, 63' Μπίρσα)
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: