Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

1ος όμιλος: Εχασε την ευκαιρία η Δανία...


Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς σε φάση από τον αγώνα Μάλτα-Σουηδία Η Δανία έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει από σήμερα το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική, καθώς παραχώρησε ισοπαλία στην Αλβανία με 1-1. Πλέον μπαίνει σε περιπέτειες για την πρωτιά, αφού την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τη Σουηδία που ακολουθεί στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Μπέντνερ στο 40' έβαλε τους φιλοξενούμενους οδηγούς στο σκορ, αλλά ο Μπογντάνι στο 51' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους Αλβανούς.

Νίκη της Σουηδίας με μαλτέζικη βοήθεια

Λίγο έλλειψε να γίνει η έκπληξη στην Μάλτα, καθώς οι γηπεδούχοι κράτησαν τη Σουηδία χωρίς γκολ μέχρι το 81'. Η παρέα των Μέλμπεργκ, Μαϊστόροβιτς, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι, κατέκτησε το τρίποντο (1-0), χάρη στο αυτογκόλ που πέτυχε ο Αζοπάρντι. Ο μαλτέζος αμυντικός προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδος του, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανακουφίζοντας τους Σουηδούς, που πέρασαν στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς.

Η άμυνα έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία

Ενας γκολ του Πέπε μόλις στο ένατο λεπτό έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία και παράλληλα τη διατήρησε σε τροχιά πρόκρισης, αφού με νίκη της Δανίας επί της Σουηδίας μπορεί να περάσει και στη δεύτερη θέση που. Πλέον ισοβαθμεί στην Τρίτη θέση με την Ουγγαρία με 13 βαθμούς, με τις δύο ομάδας να βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες την επόμενη αγωνιστική στην Πορτογαλία.


  • Μάλτα - Σουηδία 0-1
    (81' Αζοπάρντι αυτογκόλ)

  • Αλβανία - Δανία 1-1
    (51' Μπογντάνι - 40' Μπέντνερ)

  • Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-1
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: