Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τρίβει τα χέρια του ο Σάντος


Ο Τσιρίλο στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Αλχημείες ήταν αναγκασμένος να κάνει ο Φερνάντο Σάντος προκειμένου να καλύψει σημαντικά κενά στην άμυνα. Στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό είχε χρησιμοποιηθεί ως δεξιός οπισθοφύλακας ο αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί. Στα δύο παιχνίδια με τη Χέρενφεν ο Ιταλός αριστερός οπισθοφύλακας Μίρκο Σαβίνι είχε αγωνιστεί ως δεξί μπακ, ενώ ο αμυντικός χαφ Πάμπλο Γκαρσία είχε παίξει αριστερό χαφ, όπου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης.
Κάποια στιγμή, ο Σαβίνι αγωνίστηκε και στόπερ, σε ένα φιλικό με τον Πανσεραϊκό.

Τώρα, η πρόωρη επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο, η προσθήκη του Μουν καθώς και η αποθεραπεία των Σορλέν, Κονσεϊσάο, Γκαρσία και Αραμπατζή έχει αλλάξει άρδην το σκηνικό.

Βέβαια, στη λίστα των τραυματιών, θα βρούμε τους Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μπιζέρα και φυσικά για ένα ακόμη παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν θα παραταχθεί πλήρης.

Αυτή τη φορά ο Σάντος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, από όλες τις δυνατές επιλογές. Είναι πλέον διαθέσιμες μετά από την επιστροφή στις προπονήσεις των Σορλέν, Γκαρσία και Κονσεϊσάο.

Θεωρητικά ο Χαλκιάς και η αμυντική τετράδα έχουν ξεχωρίσει, καθώς απόντων των Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μπιζέρα τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα: ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας το Λίνο αριστερά και το Μουν δεξιά.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πιθανότατα θα επιλέξει τέσσερις χαφ και δύο επιθετικούς και προτιμήσει ένα σύστημα "4-4-2". Ο Βιτόλο φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Παίζεται να ξεκινήσει στην 11άδα ο Γκαρσία, ο οποίος ήταν και τραυματίας και έχασε κάποιες προπονήσεις μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.
Θέση διεκδικούν ο Ίβιτς και ο Φωτάκης. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν ο Κονσεϊσάο, ο Σορλέν, ο Κουτσιανικούλης και ο Βιερίνια οι οποίοι διεκδικούν δύο θέσεις. Τέλος στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς πρέπει να θεωρείται σίγουρος, αλλά ο παρτενέρ του δεν είναι βέβαιος. Μπορεί να παίξει ο Βιεϊρίνια δεύτερος επιθετικός ή αν ο Πορτογάλος παίξει στα πλάγια, τότε μπορεί να ξεκινήσει και ο Φιλομένο.

Από την Πέμπτη επιστρέφουν οι διεθνείς (Χαλκιάς, Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλης).

Ο Μπιζέρα προπονείται ατομικά, ενώ οι Σνάουτσνερ και Κοντρέρας ακολουθούν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.

Ο Φερνάντο Σάντος επισκέφτηκε τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. "Δεν είχε τύχει να ξαναέρθω στην Έκθεση και πραγματικά έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς βλέπω όλα τα περίπτερα γεμάτα", επισήμανε αρχικά. "Είναι σημαντικό για μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις καθώς προβάλλεται η πόλη διεθνώς. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει η ομάδα σε μία τόσο σημαντική έκθεση, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλο τον κόσμο το προϊόν της. Ο ΠΑΟΚ είναι είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να δίνει το παρών του σε κάθε μεγάλη εκδήλωση όπως είναι αυτή η διεθνή έκθεση", πρόσθεσε ο τεχνικός ο Δικεφάλου.
Όσο για το προσεχές ματς της ομάδας του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη; "Ξεκινήσαμε με νίκη το πρωτάθλημα και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Εμείς θα πάμε για το διπλό στην Τρίπολη, όπως πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: