Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα γκέλα για Αργεντινή

Σε περιπέτειες έχει μπει για τα καλά πια η Αργεντινή σχετικά με την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Βραζιλία, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα ηττήθηκε και από την Παραγουάη με 0-1 και έπεσε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, με νίκη συνέχισε η Βραζιλία, 4-2 τη Χιλή, με χατ τρικ του Νιλμάρ και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην βασική ενδεκάδα.

Οι παίκτες του Μαραντόνα ήθελαν τη νίκη, ώστε να ξεχάσουν την ήττα από την Βραζιλία και να ανέβουν στη βαθμολογία. Οι παίκτες της Παραγουάης, ωστόσο, έδειξαν μεγάλο πάθος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Νέλσον Βαλντές στο 28`.

Με αυτή τη νίκη οι παραγουανοί εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, καθώς έχουν 30 βαθμούς και βρίσκονται μία θέση πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία. Χιλή και Εκουαδόρ ακολουθούν στην 3η και 4η θέση, ενώ η Αργεντινή με 22 βαθμούς είναι πέμπτη.

Από τον όμιλο περνάνε οι τέσσερις πρώτες ομάδες, ενώ η πέμπτη θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν η Αργεντινή έχει να παίξει με Περού εντός έδρας και Ουρουγουάη εκτός.

Αντίθετα με την Αργεντινή η Βραζιλία δείχνει να έχει βρει το ρυθμό της και σημείωσε μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 4-2 επί της Χιλής. Ο Νιλμάρ έκανε χατ-τρικ για την σελεσάο, ενώ το τέταρτο γκολ πέτυχε ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Για την Χιλή σκόραρε ο Ουμπέρτο Σουάζο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού βρέθηκε και πάλι στη βασική ενδεκάδα με το περιβραχιόνι του αρχηγού και είχε πολύ καλή απόδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: