Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

6ος όμιλος: Πρόκριση με το απόλυτο για την Αγγλία


Ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγυρίζει το ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κροατία Η Αγγλία του Φάμπιο Καπέλο πέτυχε την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα ματς καθώς επικράτησε με 5-1 της Κροατίας και εξασφάλισε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Έβγαλαν τα... μάτια τους οι Ουκρανοί στη Λευκορωσία (0-0), αλλά ακόμα ελπίζουν για τη δεύτερη θέση.

Τα "λιοντάρια" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 20' είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ άνοιξε το σκορ στο 7' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Στίβεν Τζέραρντ στο 17' διπλασίασε τα γκολ της Αγγλίας. Ο μέσος της Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματά του στο 59' και οκτώ λεπτά αργότερα (67') ήταν η σειρά του μέσου της Λίβερπουλ να κάνει δύο τα προσωπικά του γκολ. Ο Εντουάρντο μείωσε στο 72' σε 4-1, αλλά στο 78' ο Ρούνι, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης διαμορφώνοντας το τελικό 5-1!

Στη Λευκορωσία η Ουκρανία ήθελε τη νίκη η οποία θα την έφερνε σε θέση ισχύος στο πλαίσιο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης, όμως ο Σεφτσένκο και η παρέα του δεν κατάφεραν να βρούνε δίχτυα και έμειναν στο "στείρο" 0-0.

Στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής το Καζακστάν υποχρέωσε την Ανδόρα στην ένατη ήττα της σε ισάριθμα ματς στον 6ο όμιλο επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1...

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
  • Λευκορωσία - Ουκρανία 0-0

  • Ανδόρα - Καζακστάν 1-3
    (69' Σόνεγιε - 15', 34', Κιζνιτσένκο, 28' Μπαλτίεφ)

  • Αγγλία - Κροατία 5-1
    (7' πεν., 59' Λάμπαρντ, 17', 67' Τζέραρντ, 78' Ρούνι - 72' Εντουάρντο)
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: