Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο «Λάζος» και ο Στίνσον

lazos.jpgΜετά την απόφαση του Άρη να πουλήσει τον Κώστα Παπανικολάου και να ρίξει αρκετό χρήμα στα ταμεία του άλλαξαν αρκετά οι ισορροπίες στους Θεσσαλονικείς. Η αποδέσμευση του πολυτιμότερου παίκτη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων κατάφερε να καλύψει το οικονομικό άνοιγμα των προηγούμενων ετών, αλλά και να αφήσει αρκετό αποθεματικό. Και αυτό αναμένεται να διοχετευθεί προς πάσα κατεύθυνση που θα κριθεί σκόπιμη από τη διοίκηση του Άρη και τον Αντρέα Ματσόν. Προτεραιότητα αποτελεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ ο Άρης φαίνεται ότι θα κινηθεί και για πλέι μέικερ, αφού το μέλλον του Κέρτις Στίνσον είναι αβέβαιο.



Ο 29χρονος σέντερ έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Ετόρε Μεσίνα έχει διευκρινίσει από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην Ισπανία ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στο ρόστερ της «βασίλισσας» ο «Λάζος». Την ίδια άποψη έχει ο «Εκτορας» και για τους Μάρκο Τόμας και Τζερεμάια Μάσεϊ.

Ο Άρης λοιπόν θα επιδιώξει να εντάξει στο ρόστερ του τον Παπαδόπουλο, χωρίς όμως να καταβάλει ούτε ένα ευρώ στη Ρεάλ, αφού αναμένεται να μείνει ελέυθερος. Η «βασίλισσα» είναι διατεθειμένη να τον αφήσει και ο Λάζαρος θα συναινέσει μόλις συμφωνήσει με κάποια ομάδα. Οι απαιτήσεις όμως του 29χρονου σέντερ έχουν πέσει κατά πολύ, αφού πριν από λίγο καιρό ο Άρης είχε ενδιαφερθεί εκ νέου για αυτόν και τότε είχε ζητήσει ετήσιες απολαβές λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αντιθέτως, τώρα οι διαπραγματεύσεις του Παπαδόπουλου με τον Άρη είναι σε άλλη οικονομική βάση, σχεδόν στα μισά χρήματα. Βέβαια, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε και τη λύση του Τζερεμάια Μάσεϊ, την οποία ο Άρης δεν αποκλείει.

Βέβαια, εκτός της περίπτωσης απόκτησης ψηλού ο Άρης ενδιαφέρεται και για πλέι μέικερ. Η αιτία έχει να κάνει με την δυσαρέσκεια των «κιτρίνων» για τον Κέρτις Στίνσον. Ο Αμερικάνος πόιντ γκάρντ δεν ικανοποιεί καθόλου, οπότε αναμένεται να κινηθεί ο Άρης για αντικαταστάτη του. Άλλωστε να θυμηθούμε και το προ διετίας πέρασμα του από την Ελλάδα δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αυτή η εξέλιξη, αφού και τότε είχε διωχθεί μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου από τον Κολοσσό.

Στα μεταγραφικά ζητήματα του Άρη εκκρεμεί ακόμη η περίπτωση του Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος εξετάζει και την πρόταση της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: