Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η γκαντεμιά και ο μέτριος κύριος Γιάχος

Ηταν από τα βράδια που απλά δεν σε θέλει. Ο ΠΑΟΚ κακός δεν ήταν, αλλά πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη ενός καθαρού δεξιού μέσου και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τελευταία ο Πάμπλο Γκαρσία. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η γκαντεμιά και ο μέτριος κύριος Γιάχος
Ενα λάθος του Ουρουγουανού έφερε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ενώ η απειρία του Σταφυλίδη στοίχισε το δεύτερο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κυνηγάνε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα κι έναν διαιτητή που την προστάτευε.
Ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά σε εκείνο το διάστημα ο Γιάχος του φέρθηκε… άψογα. Σίγουρα αυτό που είπε ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου είναι η αλήθεια. Σε ένα παιχνίδι που έχανες 2-0 στο 18’, δεν μπορείς να ασχοληθείς με αυτόν τον τύπο – παρότι η διαιτησία του ήταν χυδαία.
Ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι, έφτασε σε καθαρές ευκαιρίες, δεν του δόθηκε πέναλτι, δεν αποβλήθηκε ο Αμπντούν όπως και θα έπρεπε και τελικά δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Βαλβέρδε βλέποντας πως η ομάδα του δεν πατάει και αυτή καλά στο γήπεδο έδωσε εντολή για προσεκτική αμυντική προσέγγιση στο δεύτερο ημίχρονο. Και αφού ο ΠΑΟΚ ξόδεψε τις δύο φάσεις με Σαλπιγγίδη και Ιβιτς, ήρθε και η αποβολή του Λαζάρ για να μπει το κερασάκι στην τούρτα της κακοτυχίας του ΠΑΟΚ.
Τώρα γιατί αποβλήθηκε ο Ρουμάνος και όχι ο Τζιμπούρ που κάνει μαγκιές σε όποιον κυκλοφορεί στον αγωνιστικό χώρο και στα πέριξ του, πρέπει να ερωτηθεί ο κύριος Γιάχος, ένας κλασικός τύπος με μηδενική προσωπικότητα, ένας ακόμη μέτριος στη ζωή μας. Ο ΠΑΟΚ θα περάσει δύσκολες αγωνιστικά στιγμές, αλλά έχει μάθει να παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες εδώ και καιρό. Και θα τη βρει την άκρη γιατί είναι ομάδα με ψυχή.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: