Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Όταν εξαρτάσαι από τον «Ιμπρα»…

Φαινόμενο. Είναι. Μια ισχυρή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά είναι δύσκολο να μην θαυμάσεις τη λάμψη των αστραπών που πέφτουν κατά τη διάρκειά της.
Μια… καταιγίδα είναι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ευχή και κατάρα να τον έχεις στο ρόστερ σου.
Ας αφήσουμε στην άκρη το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του. Την αυτοβιογραφία του στην οποία έχει… στολίσει τους Γκουαρντιόλα και Μέσι και τα πόσα άλλα… Ας επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό. Μία ΟΜΑΔΑ δεν πρέπει να έχει στις τάξεις τον Σουηδό επιθετικό. Ο τελευταίος θεωρεί εαυτόν μεγαλύτερο σαν μέγεθος από οποιονδήποτε σύλλογο.
Πιστεύει ότι είναι ο… Θεός. Κάτι που νομίζει πως του επιτρέπει να παίρνει έναν… υπνάκο στον 7ο, να… εξαφανίζεται δηλαδή σε κάποια παιχνίδια και οι υπόλοιποι να πρέπει να λένε: «Ε, δεν μπορεί συνέχεια αυτός»!
Για να αποδώσει (και το ξέρει και ο ίδιος αυτός), πρέπει όλοι οι συμπαίκτες του να… προσαρμόζονται πάνω του. Ρίσκο, για μια ομάδα όπως η Μίλαν. Η τελευταία το πήρε και είχε τους λόγους της.
Έπρεπε πέρυσι να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας. Επτά χόνια φαγούρας ήταν πολλά. Ο «Ιμπρα» παίρνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα, εδώ και οκτώ χρόνια στις ομάδες που αγωνίζεται. Τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Μπορείς να στηρίζεσαι πάνω του όμως;
Η σφαλιάρα στον Αρόνικα, στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Νάπολι, θα τον αφήσει εκτός Σέριε Α για τρεις αγωνιστικές. Μέσα σε αυτές η Μίλαν παίζει με Ουντινέζε και Γιουβέντους. Κι αν οι φίλοι των «ροσονέρι» κουράστηκαν από τις βεντετισμούς του 30χρονου στράικερ, βαρέθηκαν από τον τουπέ του και την αλαζονεία του, πρέπει να το ξανασκεφτούν. Διότι είναι τέτοια η δομή της Μίλαν, που χωρίς τον Ιμπρα» δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα.
Στα έξι παιχνίδια που δεν σκόραρε ο Ιμπραΐμοβιτς φέτος, η Μίλαν πήρε όλους κι όλους επτά βαθμούς. Συγκομιδή ομάδας που παλεύει να μείνει στην κατηγορία και όχι επίδοξης πρωταθλήτριας. Ο Σουηδός έχει σκοράρει σε δώδεκα από τα 18 παιχνίδια (15 γκολ στο σύνολο) που αγωνίστηκε. Δηλαδή στο 67%. Ενδεικτικό της εξάρτησης ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ λόγου χάρη έχει 60% και ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα 55%, κατά αντιστοιχία ποσοστού. Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει σκοράρει οκτώ περισσότερα γκολ από οποιανδήποτε άλλο συμπαίκτη του. Και το κακό για τους «ροσονέρι» είναι πως οι Πάτο – Ρομπίνιο, οι οποίο πέρυσι έδωσαν 14 γκολ, φέτος έχουν δέκα λιγότερα, ο Κασάνο είναι off, οπότε τι μένει; Ο Μάξι Λόπες. Βαρύ το φορτίο για έναν νεοφερμένο. Η Μίλαν -και ο τεχνικός της, Μάσιμο Αλέγκρι-, θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί χωρίς τον «Ιμπρα Κατάμπρα». Αν τα καταφέρει, τότε εκτός από την προσωπική της εκτίμηση ως ομάδα (και ως κόουτς ο έτερος), τότε θα… κερδίσει και τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος θα καταλάβει (έστω και προσωρινά) ότι δεν είναι ο κόσμος όλος. Αν όχι, τότε θα του δώσει «λευκή επιταγή» κι ότι βρέξει ας κατεβάσει… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: