Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Όλα δείχνουν πρωταθλήτρια την Ρεάλ!!

Όλα δείχνουν πρωταθλήτρια την Ρεάλ
Τους έξι λόγους που δείχνουν πως η Ρεάλ θα πάρει το ισπανικό πρωτάθλημα, αναλύει η Marca.

Το δημοφιλέστερο Μέσο της Ιβηρικής χώρας είναι σίγουρο πως η «βασίλισσα» δεν χάνει αυτόν τον τίτλο, διαβάστε το γιατί...

1) Το πολύ πιο βολικό πρόγραμμα
Αν και στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να ξέρει την αγωνιστική κατάσταση κάθε Κυριακής, το πρόγραμμα των επόμενων δέκα αγωνιστικών είναι πολύ πιο προσιτό για την Ρεάλ από αυτό της Μπαρτσελόνα. Ενόσω η ομάδα του Μουρίνιο έχει να δώσει παιχνίδια με τις Σανταντέρ, Ράγιο Βαγιεκάνο, Σοσιεδάδ και Μπέτις, οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν ομάδες τύπου Ατλέτικο, Βαλένθια, Οσασούνα και Σεβίλλη.

2) Οι λύσεις του πάγκου και το βάθος του ρόστερ
Σε ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών, πάντοτε το βάθος του ρόστερ κρίνει πολλά και ειδικά εάν οι αναπληρωματικοί, δίνουν τις λύσεις όταν τις χρειάζεσαι. Και ο Μουρίνιο έχει πάρει πολλές από ποδοσφαιριστές όπως ο Καγεχόν, Κακά, Ιγκουαίν, Γκρανέρο και Βαράν όποτε χρειάστηκαν, εν αντιθέσει με τον Γκουαρντιόλα που όταν του λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, βραχυκυκλώνει άσχημα.

3) Η απίστευτη επίδοση της επίθεσης
Τις περισσότερες φορές, η επίθεση δίνει το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Και φέτος, η Ρεάλ σκοράρει ακατάπαυστα. Αφού έχει πετύχει 71 γκολ σε 21 παιχνίδια(3,4 μ.ο) και με αυτούς τους υπολογισμούς μπορεί να φτάσει κοντά στα 130 γκολ σε μία περίοδο! Η Μπαρτσελόνα βάζει 2.9 γκολ κατά μέσο όρο, δηλαδή μισό γκολ λιγότερο ανά ματς.

4) Περισσότερη «δίψα» για πρωτάθλημα
Είναι γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δείχνει πολλές φορές σημάδια κορεσμού μια και τα τελευταία τρία χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα. Αντιθέτως, οι παίκτες της Ρεάλ βγάζουν ένα απίστευτο εγωισμό, με την καλή έννοια, και έχουν περισσότερη δίψα για αυτό το πρωτάθλημα.

5) Η διαφορά των εφτά βαθμών
Αν και τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, μόλις μία φορά στην ιστορία η Ρεάλ με εφτά βαθμούς διαφορά έχασε το πρωτάθλημα. Ήταν τότε, με τον Κειρόζ στον πάγκο την σεζόν 2003-04 που η βασίλισσα είχε οχτώ βαθμούς διαφορά και έχασε τον τίτλο από την Βαλένθια.

6) Ο Μουρίνιο…
Ο Πορτογάλος, ποτέ στην καριέρα του δεν έχει χάσει πλεονέκτημα βαθμών σε πρωτάθλημα.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: