Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ήταν στραβός ο ΠΑΟΚ, τον "έφαγε" κι η γκίνια του!

Άλλαι μεν, βουλαί ανθρώπων, άλλα δε, θεός κελεύει . Δεν ήταν η ημέρα του ΠΑΟΚ, απόψε στην Τούμπα. Δεν του δόθηκε καν η ευκαιρία να παίξει στα ίσια τον Ολυμπιακό. Και τούτο επειδή τον κόντραραν όλα τα κακά της μοίρας του σε έναν αγώνα!

Ήταν στραβός ο ΠΑΟΚ, τον "έφαγε" κι η γκίνια του!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης...
Δεν αναζητούμε δικαιολογίες για την ήττα του ΠΑΟΚ. Αιτιολογίες παραθέτουμε. Δεν υπάρχουν βλέπετε, δικαιολογίες ακόμη και με τόσες ατυχίες οι οποίες λύγισαν τους γηπεδούχους. Ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου. Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός πέρασε από το καμίνι της Τούμπας δίχως έστω να τον αγγίξουν καπνοί του ! Ήταν σε κακή βραδιά ο ΠΑΟΚ! Φάνηκε από το «καλησπέρα» του στο ντέρμπι. Ήταν . ψιθυριστή. Αντίθετα του Ολυμπιακού ήταν . κραυγή. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, έκαναν ακριβώς αυτό το οποίο - υποτίθεται ότι - έπρεπε να κάνει ο «δικέφαλος». Φουλ επίθεση .
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόλμησε. Και νίκησε. Ο Λάζλο Μπόλονι αιφνιδιάστηκε. Κι από τους τραυματισμούς κι από την κακή απόδοση βασικών παικτών του. Έτσι έχασε. Ήταν «ηλίου φαεινότερη» η . Κερκόπορτα του ΠΑΟΚ. Η δεξιά πλευρά του με τον «αριστερόστροφο» Σταφυλίδη να επιστρατεύεται σε αυτήν. Εκεί έριξε όλο το βάρος της επίθεσης του ο Ολυμπιακός. Έφθανε όμως, η ταχύτητα κι η δύναμη του Μιραλάς στο 18ο λεπτό, για να αφήσει τέσσερεις αντιπάλους του, να φάνε την . σκόνη του. Κι έκανε το 0-2 ! Τότε αποδείχθηκε περίτρανα η αδυναμία σκέψης και πράξης του ΠΑΟΚ.
Ναι δε λέμε. Τίποτε δεν του πήγε του ΠΑΟΚ. Ακόμη και στο 29ο λεπτό, όταν ο Γκαρσία δοκιμάζοντας το πόδι του σούταρε δυνατά . Η μπάλα τάραξε συθέμελα το δοκάρι του Μέγερι. Αυτή όμως, ήταν η μοναδική ουσιαστική απειλή του Μαγυάρου «πορτιέρο» των «ερυθρόλευκων».Ο τραυματισμός του Γλύκου στην προθέρμανση ανάγκασε τον χαλαρό κι ανέτοιμο Κρέσιτς να παίξει. Πριν δε, καλά καλά ζεσταθεί η μπάλα σε σου του Ιμπαγάσα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι του. Και στην επόμενη φάση έγινε το 0-1 .
Ο τραυματισμός του Κατσικά στο 10ο λεπτό άλλαξε πλήρως την άμυνα του ΠΑΟΚ. Πήρε δε, μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της μορφή! Κι ο τραυματισμός του Αθανασιάδη στο 28ο λεπτό αποτελείωσαν οργανωτικά και λειτουργικά τον ΠΑΟΚ. Μετά το 45ο λεπτό ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ. Ήταν όμως, σίγουρος για την άμυνα του. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν αβέβαιος για την επίθεση του. Συξ τοις άλλοις σε κάθε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο. Ήταν κι ο χρόνος σύμμαχος τον «ερυθρόλευκων» κι εχθρός του «δικέφαλου» . Κι έτσι απλά, τελείωσε και το Β' ημίχρονο χωρίς σημαντικές φάσεις (εξαίρεση στο 56ο με τον Ίβιτς και στο 86ο του Μοδέστο) στις δυο εστίες. Με τον ΠΑΟΚ να απορεί και να εξίσταται με τόσες «τορπίλες» της ατυχίας στα ύφαλα του. Να αναρωτιέται δε, για την κακή του απόδοση σε τόσο κρίσιμο αγώνα. Καλά, οι τραυματισμοί άλλαξαν τα δεδομένα του αλλά .
Η σοβαρότητα και η σταθερότητα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, που χάθηκε στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό. Άλλη η μία αντίπαλος, άλλη η άλλη, θα πείτε. Δεν θα έχετε άδικο. Ο ΠΑΟΚ όμως, γιατί δεν ήταν ο ίδιος ψυχολογικά κι αγωνιστικά; Ήταν εν κατακλείδι αδύναμος ο ΠΑΟΚ μέχρι το 20 ο λεπτό οπότε και κρίθηκαν όλα, κόντρα στον δυνατό Ολυμπιακό. Μετά; Με τσακισμένη την ψυχολογία κι αποδεκατισμένος ο ΠΑΟΚ δεν είχε προοπτική ανατροπής . Τα σοβαρότερα προβλήματα όμως, για τον ΠΑΟΚ, τώρα αρχίζουν. Με τόσες απουσίες πως θα σχηματίσει ενδεκάδα αξιόμαχη για τη συνέχεια σε Πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ;
Πηγή: pamespors.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: