Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Διέψευσε ο Πατέρας


Ο Νικόλας Πατέρας στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καβάλα Λίγο πριν τη συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του "τριφυλλιού". Όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι τουλάχιστον. Τα σενάρια πολλά. Ένα από αυτά φιλοξένησε η εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ". Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι έτοιμοι να προτείνουν την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, έναντι 50 εκατ. Ευρώ. Χρήματα που δεν είναι σίγουρο πόσο ακριβώς ποσοστό θα τους αποφέρουν, αλλά σαφώς θα καθιστούν αυτούς μεγαλομετόχους, αν φυσικά δεχτεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

"Διχαστικό κλίμα"

’μεση ήταν η αντίδραση του Νικόλα Πατέρα στο σενάριο αυτό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα των "πράσινων" ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ενώ μίλησε για διχαστικό κλίμα που δημιουργείται ανάμεσα στους μετόχους και τους φιλάθλους:
"Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "η Πράσινη" που υποτίθεται ότι "αποκαλύπτει" ως πρόθεσή μου την αγορά, από κοινού με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

  • Ποτέ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν εξέφρασε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ.

  • Ουδέποτε εγώ ή ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκδηλώσαμε την πρόθεση να αγοράσουμε την ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

  • Κανείς από την εφημερίδα δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου προκειμένου να διασταυρώσει αν ισχύει η ψευδέστατη αυτή πληροφορία πριν τη δημοσιεύσουν.
    Τέτοια αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα όχι μόνο δεν βοηθάνε στην κατεύθυνση της συσπείρωσης της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το μέλλον, αλλά αντίθετα, καλλιεργούν εκ νέου διχαστικό κλίμα και καχυποψία ανάμεσα στους μετόχους και τους φιλάθλους.

    Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δήλωσε, στο ΔΣ της 1ης Μαρτίου ότι θα συμμετέχει στην επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ουδέποτε εκδήλωσε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ. Συνεπώς, γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων έπειτα μάλιστα από την επίτευξη των στόχων μας (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) και λίγο πριν τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού".
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: