Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο Τιερί Ανρί πηγαίνει Αμερική

http://www.contra.gr/images/m/mls_m.jpgΟ Τιερί Ανρί θα είναι – κατά τα φαινόμενα – ο επόμενος μεγάλος αστέρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα δανείσει λίγο μέρος της ποδοσφαιρικής γοητείας του στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αγγλία, ο Γάλλος επιθετικός της Μπαρτσελόνα υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με τους New York Red Bulls.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, ο 33χρονος Ανρί θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στο MLS, το αμερικανικό δηλαδή πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι Red Bulls πρόσφατα εγκαινίασαν το γήπεδό τους, το πρώτο αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Νέα Υόρκη, και πηγαίνουν πολύ καλά στο πρωτάθλημα.

Το φλερτ, πάντως, με τον Τιερί Ανρί δεν είναι καινούργιο. Οι Αμερικανοί τον είχαν προσεγγίσει πριν από ένα χρόνο και τότε, ο Γάλλος έδειξε να μην αποκλείει μία τέτοια μετακόμιση. Πέρυσι αρνήθηκε καθώς η χρονιά με την Μπαρτσελόνα φαινόταν δύσκολη και κουραστική. Μετά από τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που είχε, όμως, φαίνεται πως κάμπτονται και οι τελευταίοι ενδοιασμοί που (λογικά) είχε. Η απογοήτευσή του, άλλωστε, μπορεί να γιατρευτεί στο αποκαλούμενο «κέντρο του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: